Παρασκευή, 21-Αυγ-2020 13:49

Λιβύη: Κατάπαυση του πυρός ανακοίνωσε η κυβέρνηση Σάρατζ

Η διεθνώς αναγνωρισμένη λιβυκή Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (ΚΕΣ) ανακοίνωσε σήμερα μια κατάπαυση του πυρός, αναφέρεται σε δήλωση της η ηγεσία της.

Ο επικεφαλής της ΚΕΣ Φάγεζ αλ-Σάρατζ "εξέδωσε οδηγίες προς όλες τις στρατιωτικές δυνάμεις για να παύσουν αμέσως το πυρ και όλες τις επιχειρήσεις μάχης σε όλα τα λιβυκά εδάφη", αναφέρεται στη δήλωση.

Χαιρετίζει ο αλ-Σίσι

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι χαιρέτισε σήμερα την ανακοίνωση από τις αντίπαλες αρχές στη Λιβύη μιας κατάπαυσης του πυρός και της προσεχούς διοργάνωσης εκλογών.

"Χαιρετίζω τις δηλώσεις του λιβυκού Προεδρικού Συμβουλίου και της Βουλής που καλούν σε κατάπαυση του πυρός και σε παύση των στρατιωτικών επιχειρήσεων σε όλη τη λιβυκή επικράτεια", ανέφερε ο Σίσι μέσω του Twitter. "Η απόφαση αυτή είναι ένας σημαντικός σταθμός στην οδό μιας πολιτικής διευθέτησης και της αποκατάστασης της σταθερότητας" σ' αυτή τη χώρα, πρόσθεσε ο αιγύπτιος πρόεδρος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ