Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 21-Αυγ-2020 09:45

  Βρετανία: Το χρέος ξεπέρασε για πρώτη φορά τις 2 τρισ. στερλίνες

  Βρετανία: Το χρέος ξεπέρασε για πρώτη φορά τις 2 τρισ. στερλίνες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ξεπέρασε τα 2 τρισ. στερλίνες το δημόσιο χρέος της Βρετανίας για πρώτη φορά στην ιστορία του, αναδεικνύοντας την πρόκληση που αντιμετωπίζει ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Rishi Sunak, ο οποίος βρίσκεται υπό πίεση για να δώσει ακόμη μεγαλύτερη στήριξη στην πληγείσα από την πανδημία οικονομία.

  Το καθαρό χρέος τον Ιούλιο αυξήθηκε στα 2,004 τρισ. στερλίνες, αριθμός που αντιστοιχεί στο 100,5% της βρετανικής οικονομικής παραγωγής, στο υψηλότερο επίπεδο από το 1961 όταν η χώρα προσπαθούσε ακόμη να αντιμετωπίσει το κόστος από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

  Η αύξηση του χρέους αντανακλά μια μεγάλη αύξηση των κυβερνητικών δαπανών, που κυμαίνονται από το μαζικό σύστημα επιδότησης εργασίας και τις φορολογικές περικοπές εξαιτίας του κορονοϊού για εκπτώσεις σε εστιατόρια, καθώς και το πλήγμα στα φορολογικά έσοδα από το εθνικό lockdown.

  Το χρέος έχει αυξηθεί περίπου κατά 200 δισ. στερλίνες μετά από την κρίση του κορονοϊού.

  "Τα σημερινά στοιχεία είναι μια έντονη υπενθύμιση ότι πρέπει να επιστρέψουμε τα δημοσιονομικά μας σε μια σταθερή βάση με τον καιρό, κάτι που θα απαιτήσει τη λήψη δύσκολων αποφάσεων", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ