Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 20-Αυγ-2020 15:01

  ΕΚΤ: Η ευελιξία του προγράμματος αγοράς ομολόγων στην ατζέντα της συνεδρίασης του Ιουλίου, δείχνουν τα πρακτικά

  ΕΚΤ: Η ευελιξία του προγράμματος αγοράς ομολόγων στην ατζέντα της συνεδρίασης του Ιουλίου, δείχνουν τα πρακτικά
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας συζήτησαν τον προηγούμενο μήνα το βαθμό της ευελιξίας που διαθέτουν για την αγορά κρατικών ομολόγων στο πλαίσιο των άνευ προηγουμένου προσπαθειών για την ανάκαμψη της οικονομίας της ευρωζώνης, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης του Ιουλίου.

  Η ΕΚΤ διατήρησε την πολιτική αμετάβλητη τον προηγούμενο μήνα και έδωσε μια ελαφρώς πιο αισιόδοξη εικόνα για την ανάπτυξη, αλλά τόνισε πως είναι ακόμη πιθανό να εξαντλήσει όλα τα ήδη εγκεκριμένα μέτρα τόνωσης της οικονομίας, για να αντιμετωπίσει την μεγαλύτερη οικονομική κρίση.

  Αλλά τα πρακτικά της συνεδρίασης υποδηλώνουν ότι τα μέλη της ΕΚΤ δεν είναι πρόθυμα για άλλη μία αύξηση του προγράμματος αγοράς ομολόγων των 1,35 τρισ. ευρώ (ΡΕΡΡ).

  "Επίσης, η ευελιξία του ΡΕΡΡ υποδηλώνει πως το ποσό που έχει διατεθεί θα πρέπει να θεωρηθεί ως ανώτατο όριο όχι ως στόχος", αναφέρεται στα πρακτικά της συνεδρίασης της 16ης Ιουλίου.

  Τα πρακτικά δηλώνουν ακόμη ότι αυτό ήταν άποψη της μειοψηφίας, καθώς τα άλλα μέλη του δ.σ. υποστήριξαν μια πιο φιλελεύθερη ερμηνεία της ευελιξίας, δεδομένης της πρωτοφανούς αβεβαιότητας.

  "Σύμφωνα με το βασικό σενάριο, η τρέχουσα εικόνα ήταν πως το ποσό του ΡΕΡΡ πρέπει να χρησιμοποιηθεί στο σύνολό του", αναφέρουν τα πρακτικά.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ