Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 19-Αυγ-2020 17:22

  Γερμανία: Το 43% των προσφύγων βρήκε απασχόληση 3 χρόνια μετά την άφιξή του

  Γερμανία: Το 43% των προσφύγων βρήκε απασχόληση 3 χρόνια μετά την άφιξή του
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σύμφωνα με το Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών (DIW), η ένταξη των μεταναστών και προσφύγων βρίσκεται συνολικά σε καλό δρόμο.

  Αυτό προκύπτει από διάφορες μελέτες σχετικά με την επαγγελματική και σχολική κατάστασή τους, τα ενδιάμεσα αποτελέσματα των οποίων παρουσίασε σήμερα το DIW στο Βερολίνο.

  Σύμφωνα με αυτές, το 43% των προσφύγων βρήκε απασχόληση τρία χρόνια μετά την άφιξή του. Το ποσοστό είναι χαμηλότερο για τις γυναίκες παρά για τους άνδρες. Ο κύριος λόγος είναι η φροντίδα των παιδιών.

  Οι προσδοκίες τους όμως ικανοποιήθηκαν μόνον εν μέρει. Στην πρώτη έρευνα το 2016, τα δύο τρίτα υπέθεταν ότι θα βρουν δουλειά εντός δύο ετών. Ειδικότερα, οι γυναίκες και οι ψυχικά εξουθενωμένοι μετανάστες έπρεπε συνεπώς να λάβουν μεγαλύτερη υποστήριξη προκειμένου να ενταχθούν στην αγορά εργασίας, σύμφωνα με το DIW.

  Θετικές τάσεις υπάρχουν στο θέμα της ένταξης των παιδιών και των νέων. Περισσότεροι από τους μισούς φοιτούν σε σχολείο πλήρους απασχόλησης. Το DIW διαπιστώνει ότι η ταύτισή τους με το σχολείο είναι μάλιστα ακόμη πιο ισχυρή από ό,τι των υπόλοιπων παιδιών. Όσον αφορά τη γλώσσα, τα παιδιά έχουν κάνει μεγαλύτερες προόδους από τους γονείς τους: σχεδόν όλα μιλούν πλέον γερμανικά με τους φίλους τους.

  Βάση για τα αποτελέσματα που παρουσίασε το DIW αποτέλεσαν αντιπροσωπευτικές, επαναλαμβανόμενες έρευνες για τους μετανάστες και πρόσφυγες, οι περισσότεροι από τους οποίους έφτασαν στη Γερμανία το 2015. Τα αποτελέσματα βασίζονται σε στοιχεία των ετών 2016 έως και 2018.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ