Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 19-Αυγ-2020 16:28

  ΗΠΑ: Η κυβέρνηση καλεί τα πανεπιστήμια να αποεπενδύσουν από κινεζικές μετοχές

  ΗΠΑ: Η κυβέρνηση καλεί τα πανεπιστήμια να αποεπενδύσουν από κινεζικές μετοχές
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ζήτησε από αμερικανικά κολέγια και πανεπιστήμια να αποεπενδύσουν από κινεζικές εταιρείες, προειδοποιώντας με επιστολή του ότι θα πρέπει να προλάβουν πιο αυστηρά μέτρα που θα μπορούσαν να επιβληθούν στο μέλλον, αναφέρει το Bloomberg.

  "Τα Δ.Σ. σε πανεπιστημιακά ιδρύματα θα ήταν συνετό να αποεπενδύσουν από μετοχές κινεζικών εταιρειών για το ενδεχόμενο που τα ενισχυμένα πρότυπα για τις εισηγμένες εταιρείες οδηγήσουν σε μαζικές διαγραφές κινεζικών μετοχών από τα αμερικανικά χρηματιστήρια μέχρι το τέλος του έτους", αναφέρει ο Keith Krach, υφυπουργός για την οικονομική ανάπτυξη, ενέργεια και περιβάλλον στην επιστολή του, όπως αναφέρει το Bloomberg.

  "Η κατοχή τέτοιων μετοχών ενέχει επίσης υψηλούς κινδύνους που συνδέονται με το να χρειαστεί οι εταιρείες αυτές να επαναδιατυπώσουν τα χρηματοοικονομικά τους μεγέθη", αναφέρει.

  Η τελευταία προειδοποίηση ανοίγει ένα νέο μέτωπο στην παρατεταμένη εκστρατεία της κυβέρνησης Τραμπ κατά της κινεζικής κυβέρνησης, επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων. Τα επενδυτικά ταμεία των αμερικανικών κολεγίων και πανεπιστημίων έχουν κάνει επενδύσεις δισεκατομμυρίων σε κινεζικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το Bloomberg.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ