Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 19-Αυγ-2020 13:08

  Ην. Αραβικά Εμιράτα: Ο πυρηνικός σταθμός του Μπάρακα συνδέθηκε με το ηλεκτρικό δίκτυο

  Ην. Αραβικά Εμιράτα: Ο πυρηνικός σταθμός του Μπάρακα συνδέθηκε με το ηλεκτρικό δίκτυο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν ότι ο πρώτος αντιδραστήρας του πυρηνικού σταθμού του Μπάρακα, που τέθηκε σε λειτουργία στις αρχές Αυγούστου, συνδέθηκε με επιτυχία με το ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας.

  Σε μια ανακοίνωση, οι δύο εταιρίες που είναι υπεύθυνες για τη λειτουργία του δήλωσαν ότι "συνέδεσαν με επιτυχία και με κάθε ασφάλεια τη μονάδα 1 του πυρηνικού σταθμού του Μπάρακα με το (ηλεκτρικό) δίκτυο" των ΗΑΕ.

  "Τα πρώτα μεγαβάτ καθαρού ηλεκτρισμού στάλθηκαν στο έθνος", προσθέτουν οι εταιρίες, η Nawah Energy Company και η Abu Dhabi Transmission and Despatch Company.

  Ο πυρηνικός σταθμός του Μπάρακα, που βρίσκεται στα παράλια, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, είναι ο πρώτος στον αραβικό κόσμο.

  Ο πρώτος από τους τέσσερις αντιδραστήρες επρόκειτο να τεθεί σε λειτουργία στα τέλη του 2017, όμως η ημερομηνία έναρξης της λειτουργίας του αναβλήθηκε πολλές φορές προκειμένου να ικανοποιηθούν, σύμφωνα με τους αξιωματούχους, οι νομικές προϋποθέσεις ασφαλείας.

  Η εγκατάσταση κατασκευάστηκε από μια κοινοπραξία υπό την Emirates Nuclear Energy Corporation (ENEC) των ΗΑΕ και τη νοτιοκορεατική Korea Electric Power Corporation (KEPCO), με εκτιμώμενο κόστος 24,4 δισεκ. δολάρια (περίπου 20,4 δισεκ. ευρώ).

  Όταν θα τεθούν σε πλήρη λειτουργία, οι τέσσερις αντιδραστήρες θα έχουν ικανότητα παραγωγής 5.600 μεγαβάτ ηλεκτρισμού, περίπου το 25% των αναγκών των ΗΑΕ, μιας πλούσιας σε πετρέλαιο χώρας.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  Το ομοσπονδιακό κράτος, που αποτελείται από επτά εμιράτα, έχει πληθυσμό 9,3 εκατομμυρίων κατοίκων, το 80% των οποίων είναι εκπατρισμένοι.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ