Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 18-Αυγ-2020 10:40

  Ζημίες 21,3 δισ. δολ. για το κρατικό επενδυτικό fund της Νορβηγίας στο εξάμηνο

  Ζημίες 21,3 δισ. δολ. για το κρατικό επενδυτικό fund της Νορβηγίας στο εξάμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το γιγάντιο κρατικό επενδυτικό fund της Νορβηγίας ανακοίνωσε ζημίες 21,3 δισ. δολ. το πρώτο εξάμηνο του 2020, επικαλούμενο τις "τεράστιες διακυμάνσεις" της αγοράς τη συγκεκριμένη περίοδο.

  Η απόδοση των επενδύσεων του fund κυμάνθηκε στο -3,4% για τους πρώτους έξι μήνες του έτους, ποσοστό που αντιστοιχεί σε απώλειες 188 δισ. νορβηγικών κορώνων ή σε 21,3 δισ. δολ.

  "Η χρονιά ξεκίνησε με αισιόδοξα μηνύματα, ωστόσο οι προοπτικές στις αγορές μετοχικών τίτλων πραγματοποίησαν στροφή όταν ο κορονοϊός άρχισε να διασπείρεται παγκόσμιο", ανέφερε ο αναπληρωτής CEO της Norges Bank Investment Management, Trond Grande, σε δήλωσή του.

  "Παρ' όλα αυτά, η κάθετη πτώση της χρηματιστηριακής αγοράς του πρώτου τριμήνου περιορίστηκε από την εκτεταμένη νομισματική και δημοσιονομική απάντηση".

  Η συνολική κεφαλαιοποίηση του fund στο τέλος του α΄εξάμηνου ήταν 10,4 δισ. νορβηγικές κορώνες, με το 69,6% των επενδύσεων να είναι σε μετοχές, το 27,6% σε τίτλους σταθερής απόδοσης και το 2,8% σε μη εισηγμένες δραστηριότητες real estate.

  Η απόδοση των μετοχικών τίτλων κινήθηκε στο -6,8%, ενώ οι επενδύσεις στο real estate απέδωσαν -1,6% στο εξάμηνο, ενώ οι επενδύσεις σε τίτλους σταθερής απόδοσης αυξήθηκαν κατά 5,1%.

  Η Νορβηγία διατηρεί το μεγαλύτερο επενδυτικό fund στον κόσμο, σε επίπεδο συνολικών περιουσιακών στοιχείων, ενώ ακολουθούν η China Investment Corporation της Κίνας και η Abu Dhabi Investment Authority των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ