Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 17-Αυγ-2020 17:18

  Η Google "απειλεί" τους Αυστραλούς ότι μπορεί να "χάσουν" τις δωρεάν υπηρεσίες αναζήτησης

  Η Google "απειλεί" τους Αυστραλούς ότι μπορεί να “χάσουν” τις δωρεάν υπηρεσίες αναζήτησης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Google προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι το σχέδιο της αυστραλιανής κυβέρνησης να επιβάλει στους τεχνολογικούς γίγαντες να πληρώνουν για την παροχή ειδησεογραφικού περιεχομένου θέτει σε κίνδυνο τη διάθεση δωρεάν υπηρεσιών αναζήτησης στους Αυστραλούς και θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών να καταλήξουν στα χέρια οργανισμών μέσων ενημέρωσης.

  Ο αμερικανικός κολοσσός προέβη στη συγκεκριμένη προειδοποίηση, στο πλαίσιο μιας "ανοιχτής επιστολής προς τους Αυστραλούς”, μόλις μία εβδομάδα πριν ολοκληρωθεί η δημόσια διαβούλευση επί των νομοσχεδίων που θα επιβάλλουν στις Google και Facebook να πληρώνουν για τις ειδήσεις που προέρχονται από ειδησεογραφικά μέσα ενημέρωσης.

  "Ο προωθούμενος νόμος… θα μας αναγκάσει να παρέχουμε δραματικά υποδεέστερες υπηρεσίες αναζήτησης τόσο μέσω του Google Search όσο και μέσω YouTube, θα μπορούσε να οδηγήσει τα δεδομένα σας στα χέρια των μεγάλο ειδησεογραφικών εταιρειών, και θα έθετε σε κίνδυνο τις δωρεάν υπηρεσίες στην Αυστραλία”, έγραψε η γενική διευθύντρια της Google Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, Mel Silva.

  Τόσο η Google όσο και το Facebook έχουν εναντιωθεί στην προωθούμενη νομοθεσία, που δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση τον προηγούμενο μήνα και στοχεύει να αναγκάσει τις δύο εταιρείες να αποζημιώνουν τις ειδησεογραφικές εταιρείες για τη χρήση του περιεχομένου τους.

  Ωστόσο, ο επικεφαλης της αρχής ανταγωνισμού της Αυστραλίας, Rod Sims, ο οποίος βρίσκεται πίσω από τα δύο προωθούμενα νομοσχέδια, τόνισε ότι η επιστολή της Google παραπληροφορεί τον κόσμο.

  "Η Google δεν θα υποχρεωθεί να επιβάλει χρεώσεις στους Αυστραλούς για τη χρήση των δωρεάν υπηρεσιών της όπως το Google Search και το YouTube, εκτός κι εάν το επιλέξει”, ανέφερε ο Sims σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας επίσης ότι "η εταιρεία δεν θα υποχρεωθεί ούτε να μοιραστεί τα δεδομένα των χρηστών με τα μέσα μαζικής ενημέρωση της Αυστραλίας, εκτός εάν επίσης το επιλέξει”

  Η Google στη συνέχεια με νέα ανακοίνωσή της τόνισε ότι η δωρεάν υπηρεσίες που παρέχει στην Αυστραλία τίθενται σε κίνδυνο καθώς τα νομοσχέδια της αυστραλιανής κυβέρνησης είναι "ανεφάρμοστα”. Ο τεχνολογικός κολοσσός πρόσθεσε επίσης ότι δεν σκοπεύει να επιβάλλει χρεώσεις στους Αυστραλούς για τις συγκεκριμένες υπηρεσίες.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ