Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 17-Αυγ-2020 08:46

  Ιαπωνία: Συρρικνώθηκε 7,8% η οικονομία στο τρίμηνο

  Ιαπωνία: Συρρικνώθηκε 7,8% η οικονομία στο τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ιαπωνική οικονομία συρρικνώθηκε λιγότερο από τις οικονομίες των ΗΠΑ και της Ευρώπης στο διάστημα Απριλίου-Ιουνίου, αλλά τα πήγε χειρότερα από τις ασιατικές οικονομίες.

  Το ιαπωνικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε 7,8% στο β΄ τρίμηνο του 2020 έναντι του προηγουμένου τριμήνου, στη χειρότερη επίδοση που έχει καταγραφεί για αυτή την περίοδο από το 1980, όταν ξεκίνησαν να είναι διαθέσιμα τα συγκρίσιμα στοιχεία.

  Η συρρίκνωση ήταν μεγαλύτερη από το προηγούμενο-ρεκόρ του -4,8% που είχε καταγραφεί στο διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου μετά από την οικονομική κρίση.

  Το αποτέλεσμα ήταν αντίστοιχο των προσδοκιών καθώς ο κορονοϊός υποχρέωσε πολλές επιχειρήσεις να κλείσουν τον Απρίλιο και τον Μάιο, και εμπόδιο σχεδόν όλους τους ξένους τουρίστες να επισκεφτούν την Ιαπωνία.

  Η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως, μετά από τις ΗΠΑ και την Κίνα, τα πήγε καλύτερα από τους δυτικούς ομολόγους της.

  Η αμερικανική οικονομία συρρικνώθηκε 9,5% στο τρίμηνο, ενώ οι μεγάλες ευρωπαϊκές οικονομίες συρρικνώθηκαν περισσότερο από 10%, συμπεριλαμβανομένης της συρρίκνωσης 20% της οικονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

  Σε ετήσια βάση, η οικονομία της Ιαπωνίας συρρικνώθηκε 27,8% στο διάστημα Απριλίου-Ιουνίου. Ωστόσο οι οικονομολόγοι εκτιμούν πως η οικονομία έχει πιθανότατα αρχίσει να αναπτύσσεται ξανά στο τρέχον τρίμηνο, όταν έχουν ανοίξει εκ νέου όλες οι επιχειρήσεις.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ