Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 14-Αυγ-2020 23:55

  Η Berkshire Hathaway "ξεφορτώθηκε" μετοχές των Wells Fargo και JPMorgan Chase

  Η Berkshire Hathaway "ξεφορτώθηκε" μετοχές των Wells Fargo και JPMorgan Chase
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Berkshire Hathaway του δισεκατομμυριούχου επενδυτή Warren Buffett προχώρησε σε σημαντικές ανακατατάξεις του χαρτοφυλακίου της, μειώνοντας τις θέσεις της σε τράπεζες αλλά λαμβάνοντας θέση σε εταιρεία χρυσού.

  Ειδικότερα, σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για την περίοδο που έληξε στις 30 Ιουνίου, η Berkshire Hathaway "ξεφορτώθηκε” πάνω από 25% του μεριδίου της στη Wells Fargo & Co. και περίπου το 61% των μετοχών που κατείχε στη JPMorgan Chase, ενώ παράλληλα απέκτησε θέση στην Barrick Gold Corp.

  Οι κινήσεις της Berkshire φαίνεται να αντικατοπτρίζουν τη γενικότερη τάση μεγάλων ομίλων να μειώσουν την έκθεσή τους στις μεγάλες τράπεζες εν μέσω της χειρότερης κρίσης δημόσιας υγείας εδώ και δεκαετίες.

  Ειδικότερα, σύμφωνα με τα έγγραφα, η Berkshire πούλησε 85,6 εκατομμύρια μετοχές της Wells Fargo, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 26% του ποσοστού της στην τράπεζα, μειώνοντας τη συμμετοχή της στο 3% περίπου από 5,3% προηγουμένως. 

  Ο επενδυτικός όμιλος πούλησε επίσης 35,5 εκατομμύρια μετοχές της JPMorgan, ήτοι το 61% της θέσης του στην τράπεζα, η οποία αντιπροσωπεύει πλέον το 1% του συνολικού χαρτοφυλακίου της Berkshire από 3% πριν. 

  Εν τω μεταξύ, η Berkshire απέκτησε σχεδόν 21 εκατομμύρια μετοχές της Barrick Gold αξίας 563 εκατομμυρίων δολαρίων, που αντιπροσωπεύουν το 0,3% της συμμετοχής της Berkshire. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ