Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 14-Αυγ-2020 20:58

  Κατεβάζει τον πήχη για το ΑΕΠ του 2020 η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ

  Κατεβάζει τον πήχη για το ΑΕΠ του 2020 η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις της για τον ρυθμό μεταβολή του ΑΕΠ στο σύνολο του έτους, καθώς η πρόσφατη έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού απειλεί να εκτροχιάσει ακόμα περισσότερο την οικονομία.

  Πλέον, η κυβέρνηση εκτιμά ότι οικονομία του Χονγκ Κονγκ θα συρρικνωθεί από 6% έως 8% το 2020, έναντι της προηγούμενης πρόβλεψης που έκανε λόγο για μείωση του ΑΕΠ κατά 4%-7%.

  "Εάν το τρέχον κύμα μολύνσεων περιοριστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και αντιμετωπιστεί οποιαδήποτε περαιτέρω απότομη επιδείνωση του εξωτερικού περιβάλλοντος, οι οικονομικές επιδόσεις για το 2020 συνολικά μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα κυμανθούν προς το κάτω όριο του εύρους πρόβλεψης", δήλωσε οικονομολόγος της κυβέρνησης.

  Σημειώνεται ότι η οικονομία του Χονγκ Κονγκ συρρικνώθηκε κατά 9% το δεύτερο τρίμηνο του έτους, σε ετήσια βάση, που ήταν και το τέταρτο διαδοχικό τρίμηνο υποχώρησης του ΑΕΠ.
  Η υποβάθμιση έγινε μετά τη συρρίκνωση της οικονομίας του Χονγκ Κονγκ κατά 9% το δεύτερο τρίμηνο σε σύγκριση με πριν από ένα χρόνο. Ήταν το τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο της ετήσιας μείωσης του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, σύμφωνα με επίσημες στατιστικές.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ