Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 14-Αυγ-2020 17:02

  ΗΠΑ: Οριακή βελτίωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Αύγουστο

  ΗΠΑ: Οριακή βελτίωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Αύγουστο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οριακή βελτίωση κατέγραψε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, καταδεικνύοντας ότι δεν έχει αλλάξει η ψυχολογία των Αμερικανών όσον αφορά την οικονομία ή την προσωπική τους οικονομική κατάσταση, εξέλιξη που αντικατοπτρίζει της συνεχιζόμενες ανησυχίες για αργή ανάκαμψη καθώς η πανδημία του κορονοϊού συνεχίζει να εξαπλώνεται.

  Ειδικότερα, σύμφωνα με την προκαταρκτική μέτρηση του του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης ανήλθε τον Αύγουστο στις 72,8 μονάδες από τις 72,5 μονάδες που ήταν το Ιούλιο, παραμένοντας ωστόσο ελαφρώς υψηλότερα από το χαμηλό που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. 

  Σημειώνεται ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη ενισχύθηκε εν μέρει κατά τα πρώτα στάδια της ανάκαμψης τον Μάιο και στις αρχές Ιουνίου, αλλά στη συνέχεια το νέο ξέσπασμα της πανδημίας, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, εξανέμισε τις ελπίδες τους για γοργή ανάκαμψη.

  Εν τω μεταξύ, οριακά χαμηλότερα διαμορφώθηκε ο επιμέρους δείκτης που αφορά τις τρέχουσες συνθήκες, ο οποίος σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου υποχώρησε στις 82,5 μονάδες από τις 82,8 μονάδες που ήταν τον Ιούλιο.

  Αντίθετα, μικρη βελτίωση κατέγραψε ο επιμέρους δείκτης των μελλοντικών προσδοκιών, για το επόμενο εξάμηνο, ο οποίος ανήλθε στις 66,5 μονάδες από τις 65,9 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ