Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 14-Αυγ-2020 10:09

  ΗΠΑ: Λογαριασμούς κρυπτονομισμάτων κατέσχεσαν οι αρχές

  ΗΠΑ: Λογαριασμούς κρυπτονομισμάτων κατέσχεσαν οι αρχές
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε χθες ότι προχώρησε στην κατάσχεση εκατομμυρίων δολαρίων από λογαριασμούς κρυπτονομισμάτων στους οποίους βασίζονταν τρομοκρατικές ομάδες, όπως η al-Qaida και το Ισλαμικό Κράτος, για να χρηματοδοτούν τις δραστηριότητες τους.

  Αμερικανοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι οι τρομοκρατικές ομάδες χρησιμοποιούσαν τους λογαριασμούς για να δέχονται δωρεές και για να εισπράττουν χρήματα από την πώληση παραποιημένου προστατευτικού εξοπλισμού για την πανδημία, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία.

  Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, αυτή είναι η μεγαλύτερη κατάσχεση που έχει γίνει ποτέ σε κρυπτονομίσματα που συνδέονται με τρομοκρατικές δραστηριότητες. Η επιχείρηση ήταν μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την διακοπή της χρηματοδότησης παράνομων και τρομοκρατικών δραστηριοτήτων.

  Τα κρυπτονομίσματα, όπως το Bitcoin, συχνά χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση παράνομων δραστηριοτήτων καθώς είναι δύσκολο να εντοπιστούν. Στο δίκτυο που εξαρθρώθηκε οι εμπλεκόμενοι ενθάρρυναν τους δωρητές, σημειώνοντας ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να εντοπιστεί από τις αρχές η πορεία των χρημάτων.

  Η κατάσχεση των λογαριασμών σημαίνει ότι οι οργανώσεις δεν θα έχουν τα κεφάλαια που χρειάζονται για να αγοράσουν όπλα και να εκπαιδεύσουν τους μαχητές τους, δήλωσε ο βοηθός του γενικού εισαγγελέα, John Demers σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους.

  "Η τελευταία εξέλιξη δείχνει ότι οι αρχές είναι πάντα ένα βήμα μπροστά", δήλωσε ο Demers.

  Συνολικά οι αρχές κατέσχεσαν περίπου 2 εκατ. δολ. μέχρι τώρα, μαζί με πάνω από 300 λογαριασμούς κρυπτονομισμάτων. Εντόπισαν επίσης τέσσερις ιστοσελίδες και άλλες τέσσερις σελίδες στο Facebook που συνδέονται με την οργάνωση.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ