Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 13-Αυγ-2020 23:38

  Η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε κατάργηση νομοθετικού πλαισίου Ομπάμα για τις εκπομπές αερίων μεθανίου

  Η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε κατάργηση νομοθετικού πλαισίου Ομπάμα για τις εκπομπές αερίων μεθανίου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η κυβέρνηση Τραμπ εξασθένισε την Πέμπτη τους κανονισμούς της εποχής Ομπάμα που είχαν ως σκοπό τη μείωση των εκπομπών αερίων μεθανίου από τη δραστηριότητα στον κλάδο πετρελαίου και φυσικού αερίου.

  Το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA), η επεξεργασία του οποίου βρισκόταν σε εξέλιξη για περισσότερο από έναν χρόνο, καταργεί την ομοσπονδιακή απαίτηση από τις εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου να παρακολουθούν και να επιδιορθώνουν τις διαρροές μεθανίου από αγωγούς, εγκαταστάσεις αποθήκευσης και πετρελαιοπηγές.

  Ο διοικητής της EPA Andrew Wheeler ανακοίνωσε την επιστροφή στο πλαίσιο προ του 2016 σε εκδήλωση στο Πίτσμπουργκ της Πενσυλβανίας, όπου φιλοξενούνται οι ακμάζουσες δεξαμενές φυσικού αερίου της χώρας και η οποία θεωρείται πολιτεία - "κλειδί" εν όψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

  "Η EPA εργάζεται σκληρά για να εκπληρώσει την υπόσχεση του προέδρου Τραμπ να μειώσει τις επαχθείς και αναποτελεσματικές ρυθμίσεις για την εγχώρια ενεργειακή βιομηχανία μας", δήλωσε ο Wheeler. "Οι κανονιστικές επιβαρύνσεις τις οποίες επέβαλε η κυβέρνηση Ομπάμα-Μπάιντεν βαρύνουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου της ενέργειας".

  Η ανατροπή του ρυθμιστικού πλαισίου για τη ρύπανση από μεθάνιο είναι η τελευταία κίνηση της κυβέρνησης Τραμπ σε ένα μπαράζ αποδυνάμωσης μιας σειράς περιβαλλοντικών κανονισμών, μακροχρόνια προσπάθεια η οποία δεν παρεμποδίστηκε από την πανδημία του κορονοϊού.

  Τον Ιούλιο, η κυβέρνηση του Ρεπουμπλικανού μεγιστάνα ολοκλήρωσε την αναθεώρηση του εμβληματικού Εθνικού Νόμου για την Περιβαλλοντική Πολιτική, προκειμένου να επιταχυνθεί η έγκριση ομοσπονδιακών έργων όπως αγωγών, αυτοκινητοδρόμων και σταθμών ηλεκτροπαραγωγής. Η κυβέρνηση έχει αποδυναμώσει περισσότερους από 100 περιβαλλοντικούς κανόνες και κανονισμούς από το 2016.

  Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι τα αυξανόμενα επίπεδα μεθανίου, αερίου του θερμοκηπίου 84 φορές πιο ισχυρού από το διοξείδιο του άνθρακα, αποτελούν κύριο "μοχλό" της κλιματικής αλλαγής. Το μεθάνιο αντιπροσωπεύει το 10% των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου των ΗΠΑ. Σε παγκόσμιο επίπεδο, το 60% των εκπομπών μεθανίου προέρχονται από ανθρώπινη δραστηριότητα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ