Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 12-Αυγ-2020 22:41

  Άσαντ για νέες κυρώσεις: Οι ΗΠΑ θέλουν "να στραγγαλίσουν τον συριακό λαό"

  Άσαντ για νέες κυρώσεις: Οι ΗΠΑ θέλουν "να στραγγαλίσουν τον συριακό λαό"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ κατήγγειλε σήμερα τις πρόσφατες κυρώσεις που επέβαλαν στη Δαμασκό οι ΗΠΑ, με βάση τον λεγόμενο "νόμο Σίζαρ", θεωρώντας ότι πρόκειται για μια "κλιμάκωση" εναντίον μιας χώρας που έχει καταστραφεί από τον πόλεμο και τη σοβαρή οικονομική κρίση.

  Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ενώπιον των νέων βουλευτών που εξελέγησαν τον Ιούλιο, ο Άσαντ αισθάνθηκε αδιαθεσία και χρειάστηκε να διακόψει για λίγο. Όπως διαπιστώθηκε, είχε ένα υποτασικό επεισόδιο. Συνήλθε πολύ γρήγορα και συνέχισε κανονικά, υπό τα χειροκροτήματα των βουλευτών που φώναζαν ρυθμικά: "Με το αίμα και την ψυχή μας, θα θυσιαστούμε για σένα, Μπασάρ".

  Οι νέες κυρώσεις, που τέθηκαν σε ισχύ στα μέσα Ιουνίου συνιστούν "ένα καινούριο στάδιο στην κλιμάκωση" κατά της Συρίας. Αυτό το στάδιο "δεν είναι διαφορετικό επί της ουσίας από εκείνα που προηγήθηκαν", συνέχισε, λέγοντας ότι "συνεχίζεται η κλιμάκωση για να στραγγαλιστεί ο συριακός λαός".

  Ο νόμος Σίζαρ προβλέπει το πάγωμα της βοήθειας για την ανοικοδόμηση της χώρας και μέτρα κατά των ξένων οντοτήτων που συνεργάζονται με τη συριακή κυβέρνηση ή, γεγονός πρωτοφανές, με τις ρωσικές ή ιρανικές οντότητες που είναι παρούσες στη Συρία. Η Ρωσία και το Ιράν είναι οι δύο σύμμαχοι του συριακού καθεστώτος.

  Λόγω των μέτρων για την πανδημία, οι 250 βουλευτές, που όλους τους φορούσαν μάσκα και γάντια, συγκεντρώθηκαν σε μια μεγάλη αίθουσα του προεδρικού μεγάρου και όχι στο κοινοβούλιο.

  Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Άσαντ είπε επίσης ότι "ο αγώνας κατά της διαφθοράς εντάθηκε τα τελευταία χρόνια", διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνησή του θα συνεχίσει, με νόμιμα μέσα, "να ανακτά τους δημόσιους πόρους που κάποιοι τους έχουν ιδιοποιηθεί".

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ