Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 11-Αυγ-2020 17:07

  Ειδική στρατιωτική διοίκηση για τη Συρία δημιούργησε η Τουρκία: Βήματα προσάρτησης "βλέπουν" τα ΗΑΕ

  Ειδική στρατιωτική διοίκηση για τη Συρία δημιούργησε η Τουρκία: Βήματα προσάρτησης "βλέπουν" τα ΗΑΕ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο τουρκικός στρατός δημιούργησε μια νέα βάση στην περιοχή Jabal Al-Akrad κοντά στη βόρεια πόλη Λατάκια της Συρίας, όπως αποκάλυψε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τη Δευτέρα.

  H νέα βάση προορίζεται να υπονομεύσει την κίνηση του συριακού στρατού προς την περιοχή γύρω από τα Λατάκια. Ο ακριβής αριθμός των τουρκικών βάσεων στη βόρεια Συρία δεν είναι γνωστός.

  Τουρκικές πηγές ανέφεραν ότι ο στρατός έχει δημιουργήσει μια κεντρική στρατιωτική ηγεσία για τις δυνάμεις του που υπηρετούν στη Συρία με επίκεντρο την Αντιόχεια. Η ηγεσία είναι επιφορτισμένη με τη διαχείριση της συριακής επικράτειας που ελέγχεται από την Τουρκία και την προστασία του συριακού λαού που έχει υποστεί βαριές επιθέσεις από δυνάμεις του καθεστώτος. Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος, Rai Al-Youm, πιστεύει ότι αυτό το βήμα μπορεί να είναι η πρώτη κίνηση στην προσάρτηση της περιοχής από την Τουρκία.

  Η εφημερίδα που εδρεύει στα ΗΑΕ ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία δεν σέβεται την τουρκο-ρωσική συμφωνία σχετικά με την κλιμάκωση της έντασης στο βόρειο τμήμα της Συρίας που υπεγράφη τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους. Η κυβέρνηση των ΗΑΕ λέγεται ότι εργάζεται εναντίον της Τουρκίας σε διάφορα μέτωπα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ