Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 11-Αυγ-2020 16:34

  H HMD εξασφάλισε 230 εκατ. δολ. χρηματοδότηση από Google, Qualcomm και Nokia

  H HMD εξασφάλισε 230 εκατ. δολ. χρηματοδότηση από Google, Qualcomm και Nokia
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η HMD Global, η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από την παραγωγή των νέων κινητών Nokia, εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 230 εκατ. δολαρίων από επενδυτές, μεταξύ των οποίων και οι Google, Qualcomm και Nokia.

  Η φινλανδική εταιρεία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι τα κεφάλαια θα κατευθυνθούν κυρίως στην ανάπτυξη έξυπνων κινητών τηλεφώνων 5G, τα οποία προσδοκά να διαθέσει στην αμερικανική αγορά σε συνεργασία με τους τοπικούς παρόχους.

  Μέρος των κεφαλαίων θα χρησιμοποιηθούν για την επέκταση των δραστηριοτήτων της HMD σε νέες αγορές, όπως η Βραζιλία, η Αφρική και η Ινδία, αλλά και σε νέους τομείς, πέραν του hardware, όπως η ανάπτυξη λογισμικού και υπηρεσιών.

  Σημειώνεται ότι η HMD έχει λάβει τα δικαιώματα σχεδιασμού και εμπορίας των νέων κινητών τηλεφώνων που καταστευάζονται υπό το brand της Nokia, στο πλαίσιο της συμφωνίας που σύναψε το 2016 η Foxconn για την εξαγορά της τηλεπικοινωνιακής μονάδας της φινλανδικής εταιρείας από τη Microsoft. Πιο συγκεκριμένα, η Foxconn κατασκευάζει τις συσκευές, τις οποίες σχεδιάζει και εμπορεύεται η HMD, ενώ η Nokia λαμβάνει προμήθεια για κάθε συσκευή που πουλά η HMD υπό το brand της.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ