Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 11-Αυγ-2020 11:43

  ΗΠΑ: Τα προϊόντα από το Χονγκ Κονγκ για εξαγωγή θα πρέπει να φέρουν σήμανση 'Made in China'

  Η Ουάσινγκτον έδωσε εντολή στο προξενείο της Κίνας στο Χιούστον να κλείσει
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα προϊόντα που κατασκευάζονται στο Χονγκ Κονγκ για εξαγωγή προς τις ΗΠΑ θα πρέπει να φέρουν τη σήμανση ‘Made in China’ μετά τις 25 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με έγγραφο της αμερικανικής κυβέρνησης που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

  Η κίνηση έρχεται σε συνέχεια της επιβολής του νόμου εθνικής ασφάλειας στο Χονγκ Κονγκ και της αμερικανικής απόφασης να δοθεί τέλος στο ειδικό καθεστώς βάσει της αμερικανικής νομοθεσίας για την πρώην βρετανική αποικία, κλιμακώνοντας την ένταση στις διμερείς σχέσεις που είναι ήδη οξυμένες λόγω των εμπορικών δασμών και της πανδημίας του κορονοϊού.

  Η κίνηση αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα οι εταιρίες του Χονγκ Κονγκ να υπόκεινται στους ίδιους δασμούς που επιβάλλονται στις εξαγωγικές εταιρίες της ηπειρωτικής Κίνας, στην περίπτωση που αυτές κατασκευάσουν προϊόντα που υπόκεινται σε τέτοιου είδους δασμούς, ανέφερε η ανακοίνωση της αμερικανικής Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, 45 ημέρες μετά τη δημοσιοποίησή της, τα προϊόντα "πρέπει να φέρουν σήμανση που να υποδεικνύει ότι η προέλευσή τους είναι η ‘Κίνα’".

  Η απόφαση αυτή ελήφθη αφού οι ΗΠΑ έκριναν πως το Χονγκ Κονγκ "δεν είναι πλέον επαρκώς αυτόνομο για να δικαιολογείται διαφορετική μεταχείριση σε σχέση με την Κίνα".

  Ο Τραμπ έχει αναδείξει τη σκληρή ρητορική απέναντι στην Κίνα ως βασικό χαρακτηριστικό της προεκλογικής του εκστρατείας για τις εκλογές του Νοεμβρίου.

  Την Παρασκευή, οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στην επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ Κάρι Λαμ, στον εν ενεργεία καθώς και τον πρώην αρχηγό της αστυνομίας, με την κατηγορία ότι περιστέλλουν τις πολιτικές ελευθερίες στην πρώην βρετανική αποικία.

  Ως αντίποινα, η Κίνα επέβαλε χθες κυρώσεις σε 11 Αμερικανούς πολίτες, μεταξύ των οποίων και βουλευτές από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα του Τραμπ.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ