Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 11-Αυγ-2020 10:28

  Η Βρετανία κατέγραψε τη μεγαλύτερη τριμηνιαία απώλεια θέσεων εργασίας από το 2009 λόγω πανδημίας

  Η Βρετανία κατέγραψε τη μεγαλύτερη τριμηνιαία απώλεια θέσεων εργασίας από το 2009 λόγω πανδημίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο αριθμός των εργαζομένων στη Βρετανία μειώθηκε κατά 220.000 τους τρεις μήνες έως τον Ιούνιο, στη μεγαλύτερη πτώση από το 2009, καθώς η κρίση του κορονοϊού έπληξε τον μεγάλο μέρος των αυτοαπασχολούμενων, όπως ανέφερε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

  Ο αριθμός των αυτοαπασχολούμενων μειώθηκε σε επίπεδο ρεκόρ, μεταξύ των ηλικιωμένων περισσότερο, ενώ ο αριθμός των υπαλλήλων αυξήθηκε.

  Οι απώλειες θέσεων εργασίας αναμένεται να αυξηθούν καθώς η Βρετανία τερματίζει το τεράστιο πρόγραμμα διατήρησης θέσεων εργασίας που προστατεύει τους εργαζομένους. Αναμένεται να λήξει στα τέλη Οκτωβρίου.

  Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ δήλωσε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι τα προγράμματα στήριξης της κυβέρνησης απέδωσαν καρπούς, αλλά οι απώλειες θέσεων εργασίας ήταν αναπόφευκτες.

  "Ήμουν πάντα ξεκάθαρος ότι δεν μπορούμε να προστατεύσουμε κάθε δουλειά, αλλά μέσω του Σχεδίου για Θέσεις Εργασίας έχουμε ένα σαφές σχέδιο για προστασία, υποστήριξη και δημιουργία θέσεων εργασίας για να διασφαλίσουμε ότι κανείς δεν θα μείνει χωρίς ελπίδα", ανέφερε ο Βρετανός υπουργός.

  Το ποσοστό ανεργίας διατηρήθηκε απροσδόκητα στο 3,9%, αλλά αυτό αντικατοπτρίζει την αύξηση των ατόμων που είχαν σταματήσει να αναζητούν εργασία και, επομένως, που δεν θεωρήθηκαν άνεργοι, ανέφερε η Στατιστική Υπηρεσία.

  Επιπλέον, περίπου 300.000 άτομα δήλωσαν τον Ιούνιο ότι απασχολούνταν παρόλο που βρίσκονταν σε άδεια άνευ αποδοχών, γεγονός που βοήθησε επίσης στη διατήρηση του ποσοστού ανεργίας.

  Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν το ποσοστό ανεργίας να αυξηθεί στο 4,2%.

  Την περασμένη εβδομάδα, η Τράπεζα της Αγγλίας προέβλεψε ότι το ποσοστό ανεργίας θα φτάσει στο 7,5% στα τέλη του τρέχοντος έτους.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ