Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 10-Αυγ-2020 14:25

  Οι Μπορέλ και Βάρχελι καταδικάζουν τη βία στις διαδηλώσεις της Λευκορωσίας

  Οι Μπορέλ και Βάρχελι καταδικάζουν τη βία στις διαδηλώσεις της Λευκορωσίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τη Διεύρυνση με κοινή δήλωση καταδίκασαν τη βία στις διαδηλώσεις που έγιναν στη Λευκορωσία μετά τις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες.

  "Η εκλογική βραδιά χαρακτηρίστηκε από δυσανάλογη και απαράδεκτη κρατική βία εναντίον πολιτών που διαδήλωναν ειρηνικά. Αυτό φέρεται να είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια της ζωής ενός πολίτη, ενώ πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν. Καταδικάζουμε τη βία και ζητούμε την άμεση απελευθέρωση όσων συνελήφθησαν χθες το βράδυ. Οι αρχές της Λευκορωσίας πρέπει να διασφαλίσουν την τήρηση του θεμελιώδους δικαιώματος της ειρηνικής συνάθροισης" αναφέρουν ο Ζοζέπ Μπορέλ και ο Όλιβερ Βάρχελι.

  Επιπροσθέτως υπογράμμισαν ότι "μετά την άνευ προηγουμένου κινητοποίησή του για ελεύθερες εκλογές και δημοκρατία, ο λαός της Λευκορωσίας αναμένει τώρα ότι οι ψήφοι του θα μετρηθούν με ακρίβεια. Είναι σημαντικό η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή να δημοσιεύσει τα αποτελέσματα που αντικατοπτρίζουν την επιλογή του λαού της Λευκορωσίας".

  Τέλος, οι Μπορέλ και Βάρχελι επισήμαναν ότι "μόνο η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και των ελεύθερων και δίκαιων εκλογών θα εγγυηθεί τη σταθερότητα και την κυριαρχία στη Λευκορωσία. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις προκειμένου να εκτιμήσουμε πώς να διαμορφώσουμε περαιτέρω την απάντηση της ΕΕ και τις σχέσεις με τη Λευκορωσία με βάση την παρούσα κατάσταση".

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ