Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 08-Αυγ-2020 16:45

  Huawei: Ξεμένει από επεξεργαστές για smartphone λόγω των αμερικανικών κυρώσεων

  Huawei: Ξεμένει από επεξεργαστές για smartphone λόγω των αμερικανικών κυρώσεων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας της Huawei αρχίζει να έχει ελλείψεις στους επεξεργαστές που χρησιμοποιεί στην παραγωγή smartphone, λόγω των σχετικών κυρώσεων που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ. Σύμφωνα με το Associated Press, η εταιρεία θα αναγκαστεί να διακόψει την παραγωγή και των δικών της πιο εξελιγμένων τσιπ, με την εξέλιξη να είναι ένα σημάδι της αυξανόμενης ζημιάς που προκαλούν οι αμερικανικές πιέσεις στη Huawei.

  Η κινεζική εταιρεία που είναι ένας από τους μεγαλύτερους παγκόσμιους κατασκευαστές smartphone και εξοπλισμού δικτύων, βρίσκεται στο επίκεντρο της διαμάχης ΗΠΑ-Κίνας στον τομέα της τεχνολογίας και της ασφάλειας.

  Η Ουάσινγκτον έχει αποκόψει την πρόσβαση της Huawei σε αμερικανικά εξαρτήματα και τεχνολογίες, ενώ από τον περασμένο Μάιο ο Λευκός Οίκος απαγόρευσε την χρήση αμερικανικής τεχνολογίας για την παραγωγή εξαρτημάτων με αποδέκτη τη Huawei, σε παγκόσμιο επίπεδο.

  Όπως αναφέρει το Associated Press, ως επακόλουθο η Huawei θα σταματήσει την παραγωγή των δικής της σχεδίασης επεξεργαστών Kirin στις 15 Σεπτεμβρίου, καθώς κατασκευάζονται από εργολάβους που χρειάζονται τις αμερικανικές τεχνολογίες. Σύμφωνα με την κινεζική εταιρεία η εξέλιξη θα επιφέρει πολύ μεγάλες απώλειες.

  Η Huawei έχει στις τάξεις της 180.000 εργαζομένους και σε ετήσια βάση διαθέτει για έρευνα και ανάπτυξη των τεχνολογιών της ένα ποσό της τάξης των 15 δισ. δολαρίων. Όμως, όπως οι περισσότερες παγκόσμιες τεχνολογικές εταιρείες, στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε εργολάβους για την παραγωγή των προϊόντων της.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ