Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 07-Αυγ-2020 14:28

  Goldman Sachs: Επαναδιατυπώνει τα κέρδη του β' τριμήνου

  Goldman Sachs: Επαναδιατυπώνει τα κέρδη του β' τριμήνου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Goldman Sachs Group Inc. επαναδιατύπωσε τα κέρδη του β'  τριμήνου, μετά την επίτευξη συμφωνίας ύψους 3,9 δισ. δολ. με την κυβέρνηση της Μαλαισίας για τον διακανονισμό μιας πολύχρονης έρευνας σε ένα διεφθαρμένο επενδυτικό ταμείο, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

  Ειδικότερα, η Goldman Sachs χαμήλωσε τα τριμηνιαία καθαρά κέρδη που αποδίδονται στους μετόχους στα 197 εκατ. δολ. από 2,25 δισ. δολ.  

  Η τράπεζα έβαλε στην άκρη ένα επιπλέον ποσό $2 δισ. για νομικές προβλέψεις στο τρίμηνο, όπως ανακοίνωσε σήμερα, με το μεγαλύτερο μέρος να αναμένεται να κατευθυνθεί για τον διακανονισμό των κατηγοριών που σχετίζονται με το fund "1MDB".

  Οι ομοσπονδιακές αρχές έχουν κατηγορήσει την Goldman ότι παραβίασε τους νόμους για την καταπολέμηση της διαφθοράς και του χρηματισμού, αγνοώντας σειρά προειδοποιητικών ενδείξεων στο "1MDB", καθώς προτίμησε να εστιάσει στις υπέρογκες αμοιβές από τις συμφωνίες που ξεπέρασαν τελικά τα $600 εκατ.

  Η Goldman θα πληρώσει $2,5 δισ. σε μετρητά στην κυβέρνηση της Μαλαισίας στο πλαίσιο του διακανονισμού των κατηγοριών ότι επέτρεψε την κλοπή δισεκατομμυρίων δολαρίων από το 1MDB. Θα εγγυηθεί επίσης την ανάκτηση περιουσιακών στοιχείων ύψους 1,4 δισ. δολ. τα οποία φέρεται να κλάπηκαν από το fund.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ