Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 06-Αυγ-2020 12:12

  Μειωμένα τα κέρδη της UniCredit στο τρίμηνο, λόγω αύξησης των προβλέψεων

  Μειωμένα τα κέρδη της UniCredit στο τρίμηνο, λόγω αύξησης των προβλέψεων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι κεφαλαιακές προβλέψεις που έλαβε η UniCredit για μη εξυπηρετούμενα δάνεια που ενδεχομένως να προκύψουν λόγω της κρίσης του κορονοϊού έπληξαν την κερδοφορία της κατά το β' τρίμηνο, ενώ και τα έσοδα της εταιρείας εμφανίζονται μειωμένα, με τα καθαρά κέρδη πάντως να ξεπερνούν τις προσδοκίες των αναλυτών.

  Η τράπεζα έθεσε "στην άκρη" το β' τρίμηνο 937 εκατ. ευρώ για απώλειες από το δανειακό σκέλος, έναντι 707 εκατ. ευρώ προβλέψεων την ίδια περίοδο πέρσι.

  Τα καθαρά κέρδη στο τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 420 εκατ. ευρώ, έναντι 1,85 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρσι, όταν και περιελάμβαναν τα έσοδα από την πώληση του μεριδίου της τράπεζας στην FinecoBank SpA (FBK.MI), ανακοίνωσε ο ιταλικός τραπεζικός όμιλος την Πέμπτη.

  Σε υποκείμενη βάση, τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν κατά 49%. Τα έσοδα εμφανίστηκαν μειωμένα κατά 7,7% έναντι της ίδιας περιόδου πέρσι, δεχόμενα πλήγμα από τη μείωση των επιτοκίων.

  Αναλυτές προέβλεπαν καθαρά κέρδη 335 εκατ. ευρώ  επί εσόδων 4,12 δισ, ευρώ.

  "Είδαμε ήδη τα πρώτα σημάδια εμπορικής ανάκαμψης στο τέλος του β' τριμήνου, καθώς οι οικονομίες άρχισαν να ανοίγουν στις περισσότερες από τις βασικές αγορές μας", ανέφερε ο CEO της εταιρείας Jean Pierre Mustier.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ