Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 05-Αυγ-2020 16:17

  Moderna: Έχει λάβει $400 εκατ. σε προκαταβολές για το πιθανό εμβόλιό της

  Moderna: Έχει λάβει $400 εκατ. σε προκαταβολές για το πιθανό εμβόλιό της
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Moderna ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με αρκετές χώρες για τον εφοδιασμό του πειραματικού της εμβολίου κατά του κορονοϊού, προσθέτοντας ότι έχει ήδη λάβει περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια σε προκαταβολές για πιθανό εφοδιασμό, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

  Το υποψήφιο εμβόλιο της εταιρείας είναι από μερικά που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο κλινικών δοκιμών καθώς οι φαρμακοβιομηχανίες ανά τον κόσμο ''τρέχουν'' για να παράγουν ένα αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

  Την περασμένη εβδομάδα, η Moderna ανακοίνωσε την έναρξη της τελικής φάσης των κλινικών δοκιμών με τη συμμετοχή  30.000 ατόμων για να εξεταστεί κατά πόσο το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό. Η εταιρεία έχει αναφέρει επίσης ότι το εμβόλιο θα μπορούσε να είναι έτοιμο για ευρεία χρήση έως τα τέλη του τρέχοντος έτους.

  Η Moderna ανέφερε επίσης τον περασμένο μήνα ότι σκοπεύει να τιμολογήσει το εμβόλιο με τρόπο που να διασφαλίζει ευρεία πρόσβαση και ότι δεν προτίθεται να διεξαγάγει δοκιμές σε τελικό στάδιο εκτός ΗΠΑ.

  Η εταιρεία σημειώνεται πως έχει λάβει σχεδόν 1 δισ. δολάρια από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την επιτάχυνση της ανάπτυξης του εμβολίου της.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ