Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 04-Αυγ-2020 23:55

  Walt Disney: Ζημιές σχεδόν $5 δισ. το τελευταίο τρίμηνο

  Walt Disney: Ζημιές σχεδόν $5 δισ. το τελευταίο τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τριμηνιαίες ζημιές που πλησιάζουν τα 5 δισ. δολ. ανακοίνωσε σήμερα η Walt Disney Co. καθώς βασικές δραστηριότητες του κολοσσού της ψυχαγωγίας, όπως τα θεματικά πάρκα και οι νέες παραγωγές, παρέλυσαν εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. 

  Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε ζημίες 4,72 δισ. δολ. ή 2,61 δολ. ανά μετοχή για το γ' τρίμηνο χρήσης από κέρδη 79 cents ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Οι ζημιές ακολούθησαν τις επιβαρύνσεις των 4,95 δισ. δολ. που κατέγραψε η Disney ως αποτέλεσμα της πανδημίας και των προσαρμογών που αναγκάστηκε να κάνει.

  Οι επιβαρύνσεις από τις απομειώσεις "αντανακλούν τον αντίκτυπο της COVID-19 και τη συνεχιζόμενη μετατόπιση της διανομής ταινιών και τηλεοπτικών προγραμμάτων σε ένα επιχειρηματικό μοντέλο απευθείας στον καταναλωτή", ανακοίνωσε η εταιρεία.

  Μετά από προσαρμογές για τις απομείωσες και άλλους παράγοντες, η Disney ανακοίνωσε κέρδη 8 cents ανά μετοχή σε σύγκριση με 1,34 δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.

  Παράλληλα, τα έσοδα του αμερικανικού κολοσσού υποχώρησαν 42% στα 11,78 δισ. δολ. από το ρεκόρ των 20,25 δισ. δολ. ένα χρόνο νωρίτερα.

  Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της FactSet έκαναν λόγο για προσαρμοσμένες ζημιές 64 cents ανά μετοχή με πωλήσεις 12,4 δισ. δολ.

   

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ