Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 04-Αυγ-2020 19:41

  Χάος με τον κορονοϊό στην Άγκυρα: Υπερπλήρη τα νοσοκομεία - Διώχνουν ασθενείς που χρειάζονται ΜΕΘ

  Χάος με τον κορονοϊό στην Άγκυρα: Υπερπλήρη τα νοσοκομεία - Διώχνουν ασθενείς που χρειάζονται ΜΕΘ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Από το κακό στο χειρότερο η υγειονομική κατάσταση στην Τουρκία, την ώρα που ο υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Κότζα επικεντρώνει τις ενημερώσεις του στο πόσοι έχουν αναρρώσει από Covid-19, μη δίνοντας λεπτομέρειες για την κατάσταση. Τα ποσοστά πληρότητας σε νοσοκομεία κορονοϊού στην Άγκυρα, την πρωτεύουσα, έχουν φτάσει το 100%, σύμφωνα με έκθεση του τοπικού ιατρικού επιμελητηρίου.

  "Λόγω της πληρότητας, οι μονάδες εξυπηρέτησης και εντατικής θεραπείας βρίσκονται σε κατάσταση που δεν μπορούν να δεχτούν ασθενείς με Covid-19", δήλωσε το Ιατρικό Επιμελητήριο της Άγκυρας στην έκθεσή του για τη διαδικασία επανέναρξης της τουρκική οικονομίας.

  Μετά την επανέναρξη στις αρχές Ιουνίου, η Τουρκία κατέγραψε απότομη αύξηση της ανάγκης για υπηρεσίες ΜΕΘ, καθώς ο αριθμός των ασθενών Covid-19 σε εντατική θεραπεία διπλασιάστηκε σε δύο μήνες. Από τις 29 Ιουλίου, το Υπουργείο Υγείας σταμάτησε να ανακοινώνει αριθμούς ασθενών με Covid-19 σε ΜΕΘ.

  Ο μέσος αριθμός ημερήσιων νέων κρουσμάτων στην επαρχία της Άγκυρας ήταν πρόσφατα περίπου 1.000, ανέφερε το επιμελητήριο, επικαλούμενοι εργαζόμενους στον τομέα της υγείας σε διάφορους τομείς όπως ομάδες παρακολούθησης επαφών, υπηρεσίες εντατικής θεραπείας και εξωτερικά ιατρεία.

  Οι ασθενείς με κλινικά συμπτώματα Covid-19, συμπεριλαμβανομένης της πνευμονίας, δεν είναι σε θέση να βρουν κρεβάτια σε νοσοκομεία, σύμφωνα με την έκθεση.

  "Οι ασθενείς που πρέπει να βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας παρακολουθούνται σε φορεία σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης", ανέφερε η έκθεση, επισημαίνοντας ότι ορισμένοι ασθενείς αποστέλλονται στα σπίτια τους μετά την αδυναμία εύρεσης κενών κρεβατιών σε νοσοκομεία κοροναϊών.

  Επίσης, πολλά νοσοκομεία που δεν χαρακτηρίζονται ως "νοσοκομεία πανδημίας" δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν ασθενείς εκτός από αυτούς που έχουν μολυνθεί με το Covid-19 λόγω της αύξησης σε νέες περιπτώσεις, σημείωσε περαιτέρω ο ιατρικός θάλαμος.

  Πέτρος Κράνιας

  Διαβάστε ακόμα: 

  * Κραυγή αγωνίας από Τούρκους γιατρούς: Δεν γίνεται ιχνηλάτηση επαφών - Δεν ξέρουμε πόσοι ασθενείς είναι σε ΜΕΘ

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ