Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 03-Αυγ-2020 16:44

  Συνεργασία της Virgin Galactic με τη Rolls-Royce για ανάπτυξη υπερηχητικού αεροσκάφους

  Συνεργασία της Virgin Galactic με τη Rolls-Royce για ανάπτυξη υπερηχητικού αεροσκάφους
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η εταιρεία διαστημικού τουρισμού Virgin Galactic ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι προέβη στην υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας με την Rolls-Royce για την ανάπτυξη ενός αεροσκάφους υπερηχητικών πτήσεων, δίνοντας μάλιστα στη δημοσιότητα και ένα προσχέδιο του νέου αεροσκάφους.

  Οι υπερηχητικές πτήσεις αποτελούν μακροπρόθεσμη επιδίωξη της Virgin Galactic, η οποία παράλληλα εδώ και μια δεκαετία έχει εστιάσει στην ανάπτυξη επαναχρησιμοποιούμενων διαστημικών σκαφών για την πραγματοποίηση σύντομων πτήσεων σε υποδιαστημική τροχιά.

  Η Virgin Galactic ανακοίνωσε ότι κατέληξε στον υπερηχητικό σχεδιασμό των αεροσκαφών της σε συνεργασία με τη NASA και τώρα σκοπεύει να συνεργαστεί με την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας για τη δημιουργία του πλαισίου πιστοποίησης των σκαφών για την πραγματοποίηση πτήσεων.

  Σημειώνεται ότι στο παρελθόν, ο επενδυτικός βραχίονας της Boeing είχε χορηγήσει κεφάλαια ύψους 20 εκατ. δολαρίων στη Virgin Galactic προκειμένου να συνδράμει στην προσπάθεια της εταιρείας για την ανάπτυξη υπερηχητικού αεροσκάφους.

  "Έχουμε σημειώσει μεγάλη πρόοδο μέχρι σήμερα και ανυπομονούμε να ανοίξουμε νέα σύνορα στα ταξίδια υψηλής ταχύτητας", ανέφερε ο επικεφαλής του τμήματος διαστήματος της Virgin Galactic, George Whitesides.

  Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και η συνεργασία της Virgin Galactic με τη Rolls-Royce, η οποία έχει πολυετή παρουσία στη κατασκευή κινητήρων αεροσκαφών. Η Rolls-Royce μάλιστα είναι η εταιρεία που έχει κατασκευάσει τους κινητήρες για το υπερηχητικό αεροσκάφος Concorde.

  Το πρωτότυπο αεροσκάφος της Virgin Galactic με φτερά σε σχήμα δέλτα, σύμφωνα με τους στόχους που έχουν τεθεί, θα αναπτύσσει ταχύτητα 3 Mach, ήτοι τριπλάσια της ταχύτητας του ήχου, θα μπορεί να μεταφέρει από 9 έως 19 επιβάτες, ενώ θα πετά σε ύψος άνω των 60.000 ποδών.

  Παρότι, επί του παρόσος η Virgin Galactic επικεντρώνεται κυρίως στην παροχή υπηρεσιών διαστημικού τουρισμού, οι αναλυτές της Wall Street επισημαίνουν ότι η είσοδός της στην αγορά υπερηχητικών αεροσκαφών θα ταράξει τα νερά της αεροπορικής αγοράς. Η Morgan Stanley μάλιστα επεσήμανε τον Δεκέμβριο τις θετικές προοπτικές που που δημιουργεί η δραστηριότητα της Virgin Galactic στον τομέα των υπερηχητικών πτήσεων, εκτιμώντας ότι οι ετήσιες πωλήσεις του συγκεκριμένου τομέα θα ανέλθουν στο ύψος των 800 δισ. δολαρίων έως το 2040.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ