Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 02-Αυγ-2020 14:14

  Siemens Healthineers: Εξαγοράζει την Varian για 16,4 δισ. δολάρια

  Siemens Healthineers: Εξαγοράζει την Varian για 16,4 δισ. δολάρια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η γερμανική Siemens Healthineers που δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας, φέρεται να είναι έτοιμη να προβεί στην εξαγορά της Varian Medical Systems Inc, της αμερικανικής εταιρείας που δραστηριοποιείται στην κατασκευή ιατρικού εξοπλισμού και λογισμικού για την θεραπεία του καρκίνου. Σύμφωνα με το Reuters, το ύψος της συμφωνίας εκτιμάται ότι θα ανέρθει στα 16,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

  Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η Siemens Healthineers θα αποκτήσει όλες τις μετοχές της Varian, με τιμή εξαγοράς της κάθε μετοχής τα 177,50 δολάρια. Η τιμή θα γίνει τοις μετρητοίς και περιέχει premium 24% σε σχέση με το κλείσιμο της στο χρηματιστήριο την Παρασκευή.

  Σύμφωνα με τον πρόεδρο και CEO της Varian,Dow Wilson, με την εξαγορά από την Siemens Healthineers η εταιρεία θα μπορεί να παρέχει περίθαλψη σε έναν μεγαλύτερο αριθμό ασθενών παγκοσμίως, ενώ οι εργαζόμενοι στην Varian θα έχουν πολύ περισσότερες ευκαιρίες ως μέλη ενός μεγαλύτερου και παγκόσμιου οργανισμού.

  Η συμφωνία, που η πρώτη αναφορά της έγινε από το Bloomberg, πρέπει να εγκριθεί από τους μετόχους της Varian και από τις ρυθμιστικές αρχές. Η οριστικοποίηση της συμφωνίας αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο μισό του 2021.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ