Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 01-Αυγ-2020 19:06

  Vitol Group: Έδωσε το ποσό -ρεκόρ των 2,2 δισ. δολαρίων ως πριμ στα στελέχη της

  Vitol Group: Έδωσε το ποσό -ρεκόρ των 2,2 δισ. δολαρίων ως πριμ στα στελέχη της
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Vitol Group έδωσε το ποσό -ρεκόρ των 2,2 δισ. δολαρίων ως πριμ σε ανώτερα, αλλά και κατώτερα στελέχη της μέσω της επαναγοράς μετοχών κατά την περσινή χρονιά, μια κίνηση που δεν είναι συνηθισμένη την ώρα που η εταιρεία εμπορίας ενέργειας και πετρελαίου διανύει μια μεταβατική περίοδο, δομικής αλλαγής της ηγεσίας της.

  Όπως αναφέρει το Bloomberg, περίπου 350 εργαζόμενοι της Vitol επιβραβεύτηκαν μέσω της επαναγοράς των μετοχών, ενώ όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, η Ολλανδική εταιρεία που ιδρύθηκε στο Ρότερνταμ σύμφωνα με πληροφορίες για τους ετήσιους ισολογισμούς της, τα τελευταία 15 χρόνια έχει διαθέσει περισσότερα από 14 δισ. δολάρια στους συνεργάτες της υπό την μορφή πριμ.

  Τα νούμερα υπογραμμίζουν το πώς ο πλούτος της βιομηχανίας εμπορίας ενέργειας έχει συγκεντρωθεί σε μια μικρή ομάδα ανώτερων στελεχών, που έχουν βιώσει τα πάνω και τα κάτω της ενεργειακής αγοράς τις δύο τελευταίες δεκαετίες. Υπό την καθοδήγηση του CEO Russell Hardy, η Vitol είναι ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος οίκος εμπορίας πετρελαίου στον πλανήτη.

  Εάν το ποσό του πριμ για το 2019 είχε μοιραστεί ισομερώς σε όλους τους συνεργάτες της εταιρείας, ο καθένας τους θα λάμβανε από 6 εκατ. δολάρια, ένα ποσό που αγγίζει τα πριμ που δίνονται στις μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες. Όμως σε αντίθεση με τους "γίγαντες” της Wall Street, η Vitol παραμένει ιδιόκτητη εταιρεία.

  Η Vitol σε καθημερινή βάση διακινεί οκτώ εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου και πετρελαϊκών προϊόντων- ποσότητα ικανή να καλύψει συγχρόνως τη ζήτηση σε Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο. Η εταιρεία, η οποία πλέον επιχειρεί από τα γραφεία της στο Λονδίνο, και ελέγχεται από μια εταιρεία συμμετοχών με έδρα το Λουξεμβούργο, δεν δημοσιοποιεί τα οικονομικά της αποτελέσματα, άλλα όπως αναφέρει το Bloomberg τα γνωστοποιεί σε τράπεζες και άλλους παράγοντες της αγοράς.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ