Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 31-Ιουλ-2020 17:54

  AbbVie: Καλύτερα των προσδοκιών τα κέρδη τριμήνου, αλλά απογοήτευσε το outlook

  AbbVie: Καλύτερα των προσδοκιών τα κέρδη τριμήνου, αλλά απογοήτευσε το outlook
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κέρδη καλύτερα των εκτιμήσεων ανακοίνωσε για το β΄ τρίμηνο της χρήσης η AbbVie, με τις εκτιμήσεις της φαρμακευτικής εταιρείας όμως για τα μεγέθη της στο σύνολο του έτους να είναι κατώτερες των προσδοκιών.

  Η AbbVie ανακοίνωσε κέρδη τριμήνου ύψους 2,24 δολαρίων ανά μετοχή, ποσό ελαφρώς υψηλότερο από τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της S&P Capital IQ, που ανέμεναν κέρδη 2,20 δολαρίων ανά μετοχή.

  Το ίδιο διάστημα τα έσοδα της φαρμακευτικής εταιρείας ανήλθαν στα 10,4 δισ. δολάρια, επίσης ελαφρώς υψηλότερα των προσδοκιών που έκαναν λόγο για έσοδα 10,1 δισ. δολάρια.

  Η AbbVie ωστόσο ανακοίνωσε ότι στο σύνολο του έτους αναμένει προσαρμοσμένα απομειωμένα κέρδη ανά μετοχή μεταξύ 10,35 και 10,45 δολαρίων. Κέρδη που είναι χαμηλότερα των συγκλινουσών εκτιμήσεων των αναλυτων, που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση της S&P Capital IQ, οι οποίες προέβλεπαν κέρδη 10,51 δολαρίων ανά μετοχή.

  Ο διευθύνων σύμβουλος της φαρμακευτικής εταιρείας, Richard Gonzalez, δήλωσε πάντως ότι ο αντίκτυπος της πανδημίας του κορονοϊού στη δραστηριότητα της AbbVie ήταν μικρότερος από ό,τι αναμενόταν αρχικά.

  Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η μετοχή της AbbVie καταγράφει απώλειες της τάξης του 2% στο ταμπλό του NYSE.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ