Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 31-Ιουλ-2020 14:17

  Chevron: Χαμηλότερα του αναμενόμενου τα αποτελέσματα β΄ τριμήνου

  Chevron: Χαμηλότερα του αναμενόμενου τα αποτελέσματα β΄ τριμήνου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κατά 3,7% υποχωρεί η μετοχή της Chevron Corp στις προσυνεδριακές συναλλαγές, καθώς η εταιρεία πετρελαιοειδών ανακοίνωσε χαμηλότερα του αναμενόμενου κέρδη για το β΄ τρίμηνο, εξαιτίας της διπλής επίδρασης του κορονοϊού και των χαμηλών τιμών πετρελαίου.

  Η αμερικανική εταιρεία τόνισε πως εμφάνισε καθαρές ζημιές 8,3 δισ. δολαρίων ή 4,44 δολαρίων ανά μετοχή στο τρίμηνο, έναντι των κερδών 4,3 δισ. δολαρίων ή 2,27 δολάρια ανά μετοχή στην αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους.

  Στο ποσό περιλαμβάνονται απομειώσεις και άλλες καθαρές χρεώσεις ύψους 1,8 δισ. δολαρίων που σχετίζονται με τις πτωτικές αναθεωρήσεις του outlook της εταιρείας για τις τιμές των εμπορευμάτων και τα κέρδη 310 εκατ. δολαρίων από την πώληση assets στο Αζερμπαϊτζάν.

  Η εταιρεία επίσης απομείωσε πλήρως την επένδυσή της 2,6 δισ. δολαρίων στη Βενεζουέλα εξαιτίας της αβεβαιότητας που συνδέεται με το τρέχον λειτουργικό περιβάλλον και τις συνολικές προοπτικές.

  Αν αφαιρεθούν τα έκτακτα, οι προσαρμοσμένες ζημιές ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 1,59 δολάρια, υψηλότερα από τις ζημιές των 0,93 δολαρίων ανά μετοχή που ανέμεναν οι αναλυτές.

  Τα έσοδα μειώθηκαν στα 16 δισ. δολάρια από τα 36 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο, επίσης χαμηλότερα των εκτιμήσεων για 21,9 δις δολάρια.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ