Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 30-Ιουλ-2020 23:40

  Ζημίες μεγαλύτερες του αναμενομένου ανακοίνωσε η Gilead

  Ζημίες μεγαλύτερες του αναμενομένου ανακοίνωσε η Gilead
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αν και το φάρμακο για την COVID-19, η ρεμντεσιβίρη, πιθανότατα θα είναι ένα σημαντικό θέμα κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με επενδυτές, η Gilead δεν έχει καταγράψει πωλήσεις για το φάρμακο, δεδομένου ότι είχε διαθέσει το φάρμακο δωρεάν μέχρι τον Ιούνιο.

  Η Gilead ανακοίνωσε ζημιές  3,33 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ή 2,66 δολαρίων ανά μετοχή, το δεύτερο τρίμηνο του 2020, σε σύγκριση με κέρδος 1,88 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή 1,47 δολαρίων ανά μετοχή, κατά το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Η Gilead απέδωσε τη ζημία του τριμήνου στην εξαγορά της εταιρείας ανοσο-ογκολογίας Forty Seven ύψους 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τον Απρίλιο.

  Μετά την προσαρμογή για αυτήν την εξαγορά και άλλα έκτακτα, η Gilead καταγράφει κέρδη 1,11 δολάρια ανά μετοχή, τα οποία δεν κατάφεραν να φτάσουν τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών. Τα έσοδα μειώθηκαν στα 5,14 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίμηνο, από 5,68 δισεκατομμύρια δολάρια το αντίστοιχο τρίμηνο πριν από ένα χρόνο. Οι αναλυτές που ρωτήθηκαν από την FactSet είχαν εκτιμήσει τα προσαρμοσμένα κέρδη στα 1,47 δολάρια ανά μετοχή με έσοδα 5,28 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

  Όταν η Gilead ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, δεν είχε λάβει ακόμη άδεια έκτακτης ανάγκης από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για τη ρεμντεσιβίρη, την πειραματική της θεραπεία για ασθενείς με COVID-19. Σύμφωνα με τους όρους της άδειας χρήσης έκτακτης ανάγκης που χορηγήθηκε την 1η Μαΐου, η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι επιφορτισμένη με τη διανομή του φαρμάκου, αν και η Gilead έχει επίσης συνάψει συμφωνίες εφοδιασμού με άλλες χώρες και το φάρμακο έχει λάβει πλήρη κανονιστική έγκριση σε αγορές όπως η Ιαπωνία με το όνομα Veklury.

  Όπως πολλές φαρμακευτικές εταιρείες, η Gilead καταγράφει μείωση των πωλήσεων φαρμάκων κατά τη διάρκεια ενός τριμήνου κατά το οποίο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μπήκαν σε καραντίνα για να αποτρέψουν την εξάπλωση του κορονοϊού.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ