Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 30-Ιουλ-2020 23:32

  Διπλασίασε τα κέρδη της μέσα ένα χρόνο η Amazon ελέω κορονοϊού

  Πέντε αριθμοί “μαρτυρούν” την εκρηκτική ανάπτυξη της Amazon
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Όταν ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Jeff Bezos, υποσχόταν ότι θα δαπανήσει όλα τα επιπλέον κέρδη της εταιρείας τα οποία θα ήταν αποτέλεσμα της τεράστιας ώθησης στις πωλήσεις -λόγω της πανδημίας του κορονοϊού-, μάλλον δεν υπολόγιζε ότι ο τζίρος θα κατέγραφε τόσο μεγάλη άνοδο με αποτέλεσμα τα κέρδη να φτάσουν σε επίπεδα ρεκόρ. 

  Η Amazon ανακοίνωσε κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο του έτους ύψους 5,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ή 10,30 δολάρια ανά μετοχή, ποσό σχεδόν διπλάσιο σε σχέση με τα 5,22 δολάρια ανά μετοχή, που είχε ανακοινώσει για το ίδιο διάστημα πριν από ένα χρόνο. Παράλληλα, ο αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε πωλήσεις ύψους 88,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, υψηλότερες κατά 40%, από τα 63,4 δισεκατομμύρια δολάρια ένα χρόνο πριν και πολύ καλύτερες από τις εκτιμήσεις της διοίκησης νωρίτερα στο έτος η οποία τις τοποθετούσε στα 75 - 81 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι αναλυτές κατά μέσο όρο είχαν προβλέψει κέρδη 1,48 δολαρίων ανά μετοχή και πωλήσεις 81,45 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

  Πριν από τρεις μήνες, ο Bezos είπε ότι αναμένεται να δαπανήσει δισεκατομμύρια δολάρια που προέρχονται από φρέσκα λειτουργικά κέρδη, τα οποία κατέκλυσαν τα ταμεία της εταιρείας εξαιτίας της καραντίνας που ώθησε τους Αμερικανούς και όχι μόνο να πραγματοποιούν τις αγορές τους  online και τις εταιρείες να ξοδεύουν περισσότερα στο cloud computing για να υποστηρίξουν τους εργαζομένους που δούλευαν από το σπίτι. "Αν είστε ένας ιδιοκτήτης μετοχών στην Amazon, μπορεί να θέλετε προετοιμαστείτε, γιατί δεν κάνουμε μικρές σκέψεις", είπε ο Bezos τον Μάιο.

  Ωστόσο, οι μέτοχοι δεν το έσκασαν. Η μετοχή της Amazon συνέχισε να τρέχει σε επίπεδα ρεκόρ, κερδίζοντας πάνω από 24% τους τελευταίους τρεις μήνες και ωθώντας την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας υψηλότερα από το 1,5 τρισεκατομμύριο δολάρια.

  Η μετοχή της Amazon κατέγραψε άνοδο 4% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ