Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 30-Ιουλ-2020 19:40

  Λιβύη: Πενθήμερη καραντίνα στις περιοχές που ελέγχει ανακοίνωσε η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας

  Λιβύη: Πενθήμερη καραντίνα στις περιοχές που ελέγχει ανακοίνωσε η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Λιβύη, που από το 2014 είναι διαιρεμένη μεταξύ των περιοχών που ελέγχονται από την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) της Τρίπολης και εκείνων που ελέγχονται από την αντίπαλη διοίκηση στα ανατολικά, δεν είχε πολλά κρούσματα κατά τους πρώτους μήνες της πανδημίας. Ωστόσο, αυτόν τον μήνα οι μολύνσεις αυξάνονται τάχιστα και το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών (NCDC), μία από τις ελάχιστες υπηρεσίες που λειτουργούν σε όλη τη χώρα, παρά τη σύρραξη, έχει επιβεβαιώσει 3.222 κρούσματα συνολικά.

  Το σύστημα υγείας της Λιβύης έχει διαλυθεί, μετά από μια δεκαετία πολέμου και χάους που είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν οι υποδομές και πολλοί άνθρωποι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να είναι πλέον αναγκασμένοι να ζουν σε συνθήκες συνωστισμού.

  Οι κυριότερες εστίες εντοπίζονται στην Τρίπολη, στο λιμάνι της Μιζουράτα και στην πόλη Σεμπχά, στα νότια. Έχουν όμως αναφερθεί κρούσματα και στα περισσότερα από τα υπόλοιπα αστικά κέντρα.

  Η καραντίνα θα ξεκινήσει την Παρασκευή και θα διαρκέσει πέντε ημέρες. Θα απαγορεύεται στους κατοίκους να βγαίνουν από τα σπίτια τους, παρά μόνο για να αγοράσουν τα απολύτως απαραίτητα είδη. Αύριο, Παρασκευή, είναι η πρώτη ημέρα της μουσουλμανικής γιορτής της Θυσίας (Εΐντ αλ-Άντχα).

  Οι αρχές της Βεγγάζης, στην ανατολική Λιβύη, έχουν επίσης επιβάλει περιορισμούς στις μετακινήσεις, όχι όμως και πλήρη καραντίνα, καθώς τα κρούσματα εκεί είναι λιγότερα.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ