Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 29-Ιουλ-2020 14:43

  GlaxoSmithKline: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα κέρδη β΄ τριμήνου

  GlaxoSmithKline: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα κέρδη β΄ τριμήνου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η GlaxoSmithKline PLC ανακοίνωσε τα κέρδη για το β΄ τρίμηνο που ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων, αφού κατέγραψε κέρδη από την πώληση των δραστηριοτήτων Horlicks και άλλων brands καταναλωτικών ειδών υγειονομικής περίθαλψης.

  Η βρετανική φαρμακευτική εταιρεία εμφάνισε καθαρά κέρδη για το τρίμηνο μέχρι τις 30 Ιουνίου, ύψους 2,26 δισ. στερλίνων σε σχέση με τα 964 εκατ. στερλίνες στο αντίστοιχο διάστημα του προηγουμένου έτους και σε σχέση με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις για 1,12 δισ. στερλίνες.

  Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή υποχώρησαν 38% στις 19,20 πένες από τις 30,5 πένες, έναντι εκτιμήσεων για 19,63 πένες.

  Οι πωλήσεις μειώθηκαν στα 7,62 δισ. στερλίνες από τα 7,81 δισ. στερλίνες, έναντι συγκλινουσών εκτιμήσεων για 7,69 δισ. στερλίνες.

  Η εταιρεία επαναδιατύπωσε τις εκτιμήσεις της για τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή, τα οποία αναμένει να σημειώσουν πτώση 1%-4% σε σταθερές τιμές το 2020.

  Η Glaxo έχει δηλώσει μέρισμα 19 πενών ανά μετοχή και δήλωσε πως αναμένει να παραμείνει αμετάβλητο στις 80 πένες ανά μετοχή για το έτος.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ