Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 29-Ιουλ-2020 08:54

  Solvay: Υψηλότερα του αναμενόμενου κέρδη και πωλήσεις στο β΄ τρίμηνο

  Solvay: Υψηλότερα του αναμενόμενου κέρδη και πωλήσεις στο β΄ τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο βελγικός όμιλος χημικών Solvay ανακοίνωσε υψηλότερες του αναμενόμενου πωλήσεις και κέρδη στο β΄ τρίμηνο, χάρη στις ταμειακές ροές-ρεκόρ που σημείωσε από τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες, τις υψηλότερες τιμές και την επιτάχυνση των μέτρων εξοικονόμησης κόστους, εξαιτίας του κορονοϊού.

  Η εταιρεία που κατασκευάζει λίθιο για μπαταρίες ανακοίνωσε ταμειακές ροές από τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες, ύψους 233 εκατ. ευρώ για το β΄ τρίμηνο, υψηλότερα 89,8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

  Η δημιουργία ταμειακών ροών διαμορφώθηκε στο επίπεδο ρεκόρ των 435 εκατ. ευρώ στο α΄ μισό του 2020, ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος Ilham Kadri.

  Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι καθαρές πωλήσεις υποχώρησαν 18% στο διάστημα Απριλίου-Ιουνίου σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, αποδίδοντας τη μείωση της ζήτησης στις δραστηριότητες που σχετίζονται με τους κλάδους πετρελαίου και αερίου, αεροδιαστημικής, αυτοκινήτου και κατασκευών.

  Τα EBITDA β΄ τριμήνου μειώθηκαν 29,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος στα 439 εκατ. ευρώ έναντι συγκλινουσών εκτιμήσεων για 427 εκατ. ευρώ.

  Η Solvay επιβεβαίωσε ότι θα αναλάβει χρεώσεις για απομείωση 1,46 δισ. ευρώ, τις οποίες ανακοίνωσε τον Ιούνιο.

  Τα έσοδα β΄ τριμήνου της Solvay των 2,18 δισ. ευρώ, ήταν επίσης ελαφρώς υψηλότερα των εκτιμήσεων για 2,13 δισ. ευρώ.

  Η εταιρεία δήλωσε πως αναμένει δυσκολίες στις αγορές στους επόμενους τρεις μήνες προτού βελτιωθούν στο τελευταίο τρίμηνο του έτους.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ