Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 29-Ιουλ-2020 08:35

  Deutsche Bank: Ανακοίνωσε ζημιές στο β΄ τρίμηνο

  Deutsche Bank: Ανακοίνωσε ζημιές στο β΄ τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Deutsche Bank ανακοίνωσε ζημιές στο β΄ τρίμηνο παρά τις ισχυρές επιδόσεις της επενδυτικής της τράπεζας που οδήγησε υψηλότερα τα έσοδα, με τις προβλέψεις ωστόσο για επισφαλή δάνεια να διαμορφώνονται στο υψηλότερο επίπεδο της δεκαετίας.

  Η γερμανική εταιρεία προχώρησε σε προβλέψεις 761 εκατ. ευρώ για την κάλυψη πιστωτικών ζημιών, ποσό που έρχεται να προστεθεί στα σχεδόν μισό δισ. ευρώ που είχε εξοικονομήσει στο α΄ τρίμηνο.

  Στις αρχές του μήνα, οι αμερικανικές τράπεζες JPMorgan Chase & Co., Wells Fargo & CO., και Citigroup, ανέλαβαν προβλέψεις συνολικά 28 δισ. δολαρίων για επισφαλή δάνεια.

  Ωστόσο, οι προβλέψεις που ανέλαβε η Deutsche Bank, είναι χαμηλότερες από τα 818 εκατ. ευρώ που είχαν προβλέψει οι αναλυτές, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις.

  Η Deutsche Bank εμφάνισε ζημιές 77 εκατ. ευρώ σε σχέση με τις ζημιές των 3,27 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, όταν οι υψηλές χρεώσεις αναδιάρθρωσης επηρέασαν τα αποτελέσματα.

  Πρόκειται για το πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο ανακοίνωσης ζημιών για την τράπεζα.

  Οι αναλυτές προβλέπουν ότι η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα οδεύει προς άλλο ένα ζημιογόνο έτος, μετά από τις ζημιές 5,3 δισ. ευρώ που ανακοίνωσε πέρυσι.

  Η Deutsche Bank βρίσκεται σε διαδικασία βαθιάς αναδιάρθρωσης, η οποία περιλαμβάνει την περικοπή 18.000 θέσεων εργασίας και έξοδο από δραστηριότητες.

  Τα έσοδα αυξήθηκαν 1% στα 6,29 δισ. ευρώ, έναντι εκτιμήσεων για 6,11 δισ. ευρώ. Τα έσοδα από το investment bank αυξήθηκαν 46% σε ετήσια βάση, με τα έσοδα από το σταθερό εισόδημα να αυξάνονται 39%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ