Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 28-Ιουλ-2020 23:55

  AMD: Ενισχυμένα τα αποτελέσματα του β' τριμήνου, αναθεωρεί ανοδικά το outlook

  AMD
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αύξηση κερδών και εσόδων κατέγραψε η Advanced Micro Devices Inc. για το τελευταίο τρίμηνο, ενώ παράλληλα αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για το σύνολο του έτους, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

  Ειδικότερα, η AMD ανακοίνωσε κέρδη 157 εκατ. δολ. ή 13 cents ανά μετοχή για το β'  τρίμηνο σε σύγκριση με 35 εκατ. δολ. ή 3 cents ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.

  Σε προσαρμοσμένη βάση η εταιρεία παραγωγής ημιαγωγών ανακοίνωσε κέρδη 18 cents ανά μετοχή από 8 cents ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Τα έσοδα ανήλθαν σε 1,93 δισ. δολ. από 1,53 δισ. δολ. το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι.

  Σημειώνεται ότι οι αναλυτές σε δημοσκόπηση της FactSet τοποθετούσαν τα προσαρμοσμένα κέρδη στα 16 cents ανά μετοχή με έσοδα 1,85 δισ. δολ.  

  Η AMD ανακοίνωσε ότι περιμένει πλέον τα έσοδα να αυξηθούν το 2020 κατά περίπου 32% σε σύγκριση με το 2019, κάτι που αναμένεται να οδηγήσει τις πωλήσεις στα 8,88 δισ. δολ. περίπου, έναντι της προηγούμενης πρόβλεψης για 8,08 δισ. δολ. με 8,75 δισ. δολ.

  "Εμφανίσαμε ισχυρά αποτελέσματα για το β' τρίμηνο", ανέφερε η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας, Dr. Lisa Su. "Παρά την μακροοικονομική αβεβαιότητα, αναθεωρούμε ανοδικά τις προβλέψεις για τα έσοδα στο σύνολο του έτους καθώς μπαίνουμε στην επόμενη φάση της ανάπτυξη μας με οδηγό την ενίσχυση των δραστηριοτήτων μας σε πολλές αγορές", πρόσθεσε.

   

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ