Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 28-Ιουλ-2020 20:22

  Γκέιτς: Ανώφελα τα τεστ για κορονοϊό, αν δεν βγαίνουν εγκαίρως τα αποτελέσματα

  Γκέιτς: Ανώφελα τα τεστ για κορονοϊό, αν δεν βγαίνουν εγκαίρως τα αποτελέσματα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι περισσότεροι διαγνωστικοί έλεγχοι για τον κορονοϊό είναι "παντελώς ανώφελοι”, καθώς δεν βγαίνουν εγκαίρως τα αποτελέσματα ώστε αυτοί που έχουν προσβληθεί από τον ιό να τεθούν σε αυτοπεριορισμό, σημειώνει ο Μπιλ Γκέιτς, με αφορμή την αδυναμία των ΗΠΑ να αποτρέψουν το ξέσπασμα νέων εστιών της πανδημίας στη χώρα.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι παρότι οι ΗΠΑ έχουν αυξήσει σημαντικά τα τεστ που διενεργούν καθημερινά, ο χρόνος που απαιτείται μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των ελέγχων και να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων φτάνει ή και ξεπερνά την εβδομάδα, με αποτέλεσμα όπως σημειώνουν οι ειδικοί του τομέα υγείας να μην προσφέρουν απολύτως καμία βοήθεια στην προσπάθεια αποτροπής νέων εστιών της πανδημίας.

  "Αυτά τα τεστ είναι παντελώς ανώφελα”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γκέιτς, προσθέτοντας ότι τα αποτελέσματα "θα πρέπει να βγαίνουν το συντομότερο δυνατό ώστε κάποιος να μπορεί να αλλάξει τη συμπεριφορά του και να μην μολύνει άλλους ανθρώπους.

  Ο λόγος για τις μεγάλες αυτές καθυστερήσεις είναι ότι η έξαρση των νέων κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα σε πολλές πολιτείες έχει φτάσει στα όριά τους τα συστήματα των διαγνωστικών εργαστηρίων, με αποτέλεσμα να μην μπορούν πλέον να παρέχουν τα αποτελέσματα εντός του προβλεπόμενου χρόνου.

  Όπως αποκάλυψε μάλιστα η Quest Diagnostics, αυτή τη στιγμή ο μέσος χρόνος για τη λήψη αποτελεσμάτων ξεπερνά τις δύο ημέρες στις περιπτώσεις ασθενών που χαρακτηρίζονται υψηλής προτεραιότητας, στους οποίους περιλαμβάνονται οι νοσηλευόμενοι ασθενείς, οι προεγχειρητικοί ασθενείς και οι συμπτωματικοί εργαζόμενοι του τομέα υγείας, ενώ για όλους τους υπόλοιπους είναι μεγαλύτερος των επτά ημερών.

  "Πρέπει να τεθούν προτεραιότητες. Πρέπει να εξασφαλιστεί ότι οι κοινότητες χαμηλού εισοδήματος που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο, θα λαμβάνουν αυτά τα αποτελέσματα μέσα σε 24 ώρες", δήλωσε ο Γκέιτς, συνιδρυτής της Microsoft και συμπρόεδρος του Ιδρύματος Bill and Melinda Gates.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ