Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 28-Ιουλ-2020 11:55

  Nissan: Ανακοίνωσε ζημιές στο β΄ τρίμηνο, αναμένει ζημιές για το έτος

  Nissan: Ανακοίνωσε ζημιές στο β΄ τρίμηνο, αναμένει ζημιές για το έτος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Nissan Motor ανακοίνωσε πως αναμένει ετήσιες λειτουργικές ζημιές για δεύτερο συνεχόμενο έτος, καθώς η πανδημία έπληξε τις προσπάθειές της να ανακάμψει από μια βαθιά πτώση στις πωλήσεις.

  Προβλέπει λειτουργικές ζημιές 470 δισ. γιεν (4,5 δισ. δολαρίων), που θα είναι οι μεγαλύτερες σύμφωνα με τα στοιχεία της Nissan που πηγαίνουν πίσω μέχρι το 1977 και πολύ μεγαλύτερα από τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις για ζημιές 262,8 δισ. γιεν (1,94 δισ. στερλίνες).

  Προέβλεψε έσοδα τα οποία θα υποχωρήσουν κατά το ένα πέμπτο στα 7,8 τρισ. γιεν και πτώση των πωλήσεων οχημάτων παγκοσμίως κατά 16,3%.

  Τα χρόνια επιθετικής ανάπτυξης, ιδιαίτερα στις αναδυόμενες αγορές, έχουν αφήσει την δεύτερη μεγαλύτερη ιαπωνική εταιρεία με θλιβερά περιθώρια, ένα γηρασμένο χαρτοφυλάκιο και ένα αμαυρωμένο brand από τη σύλληψη και την εκδίωξη του πρώην διευθύνοντος συμβούλου Carlos Ghosn.

  Στο α΄ τρίμηνο, η Nissan ανακοίνωσε λειτουργικές ζημιές 153,9 δισ. γιεν, για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο μετά από τις ζημιές των 94,8 δισ. γιεν στο διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου.

  Η Mitsubishi Motors είδε τις μετοχές της να υποχωρούν 13% μετά από την υποχώρηση των πωλήσεων στη ΝΑ Ασία κατά 70% στο διάστημα Απριλίου-Ιουνίου.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ