Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 28-Ιουλ-2020 11:38

  Peugeot: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα αποτελέσματα εξαμήνου

  Peugeot: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα αποτελέσματα εξαμήνου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η μετοχή της Peugeot SA ενισχύεται μετά από τα αποτελέσματα της γαλλικής εταιρείας στο α΄ εξάμηνο τα οποία υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, παρά το πλήγμα που δέχθηκε από τον κορονοϊό.

  Η μετοχή της Peugeot ενισχυόταν 5,6%.

  Η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 595 εκατ. ευρώ, χαμηλότερα από τα 1,83 δισ. ευρώ στο α΄ εξάμηνο του 2019.

  Τα έσοδα για την περίοδο μειώθηκαν στα 25,12 δισ. ευρώ από τα 38,834 δισ. ευρώ, καθώς η πανδημία έπληξε τον κλάδο αυτοκινήτου παγκοσμίως.

  Ωστόσο τα στοιχεία ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων για καθαρές ζημιές 376 εκατ. ευρώ και για έσοδα 24,15 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις.

  Τα έσοδα για την μονάδα αυτοκινήτου της Peugeot μειώθηκαν 35,5% στα 19,60 δισ. ευρώ, αλλά υψηλότερα από τις εκτιμήσεις για 19,20 δισ. ευρώ.

  Τα προσαρμοσμένα λειτουργικά έσοδα της περιόδου συρρικνώθηκαν 72,5% στα 731 εκατ. ευρώ, πολύ υψηλότερα από τις εκτιμήσεις για 158 εκατ. ευρώ.

  Ο πρόεδρος της εταιρείας, Carlos Tavares, τόνισε πως τα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου αποδεικνύουν την ανθεκτικότητα του ομίλου, ως ανταμοιβή για τα έξι συνεχόμενα έτη έντονης δουλειά για την αύξηση της ευελιξίας μας και για να χαμηλώσουμε το σημείο breakeven".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ