Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 24-Ιουλ-2020 20:15

  Γερμανοί Πράσινοι: Η Γερμανία πρέπει να δεχθεί περισσότερους πρόσφυγες από την Ελλάδα

  Γερμανοί Πράσινοι: Η Γερμανία πρέπει να δεχθεί περισσότερους πρόσφυγες από την Ελλάδα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι Πράσινοι επέκριναν την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για τον ανεπαρκή αριθμό μεταναστών/προσφύγων που δέχεται η Γερμανία από την Ελλάδα.

  "Διαπιστώνουμε ότι η Γερμανία μπορεί σήμερα να βοηθήσει και πρέπει να συνεχίσει να βοηθά και να απορροφά τουλάχιστον τον αριθμό των ευάλωτων ατόμων από την Ελλάδα, τα οποία έχουν δεσμευτεί να υποδεχτούν ορισμένα ομοσπονδιακά κρατίδια", είπε σήμερα η Κάτριν Γκέρινγκ-Έκαρντ, η  επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων (Die Gruenen) στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Βundestag). 

  "Εκτός τούτου, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να διασφαλίσει ότι οι συγγενείς ασυνόδευτων ανηλίκων σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα επανενωθούν με τα παιδιά τους στη Γερμανία", πρόσθεσε η πολιτικός των Πρασίνων . 

  Ορισμένα ομοσπονδιακά κρατίδια, όπως το Βερολίνο, η Κάτω Σαξονία και η Θουριγγία έχουν δηλώσει τους τελευταίους μήνες ότι θα ήθελαν να υποδεχτούν (και άλλους) μετανάστες/πρόσφυγες που χρειάζονται προστασία. Το ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών όμως, το οποίο πρέπει να εγκρίνει τέτοιες αποφάσεις των κρατιδίων, δεν έχει ακόμη αποφασίσει μέχρι τώρα περί αυτού.  

  Σύμφωνα με το ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών, πρόκειται να μεταφερθούν στην Γερμανία συνολικά περίπου 930 μετανάστες από την Ελλάδα, προκειμένου να περάσουν από τη διαδικασία ασύλου. Πρόκειται για 243 άρρωστα παιδιά και τους συγγενείς τους. Στην Γερμανία έχουν ήδη φτάσει 53 ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες.

  Όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία  στο Βισμπάντεν, στην Γερμανία ζουν σήμερα 1,8 εκατομμύρια "αιτούντες προστασία" . Σε αυτούς περιλαμβάνονται άτομα τα οποία επικαλούνται διεθνείς, ανθρωπιστικούς ή πολιτικούς λόγους.  Το 1,36 εκατομμύριο έχει την απαιτούμενη προϋπόθεση για να υπαχθεί σε καθεστώς προστασίας (και να λάβει άσυλο), αφού οι περισσότεροι από αυτούς προέρχονται από τη Συρία. 

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ