Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 24-Ιουλ-2020 15:22

  Δημοκρατικό Κόμμα Κύπρου: Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας είναι μια αντιπαράθεση της βάρβαρης Τουρκίας με τον πολιτισμένο κόσμο

  Δημοκρατικό Κόμμα Κύπρου: Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας είναι μια αντιπαράθεση της βάρβαρης Τουρκίας με τον πολιτισμένο κόσμο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί είναι μια αντιπαράθεση της βάρβαρης Τουρκίας με τον πολιτισμένο κόσμο. Καταδικάζουμε με θλίψη και οργή την υλοποίηση των απειλών Ερντογάν για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί", τονίζει σε ανακοίνωσή του το Δημοκρατικό Κόμμα της Κύπρου και επισημαίνει:

  "Τα σημερινά πανηγύρια αποτελούν μια ανήκουστη βαρβαρότητα. Η απαράδεκτη ενέργεια του Τούρκου Προέδρου προσβάλλει όχι μόνο τον Χριστιανισμό, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο. Η μετατροπή του βυζαντινού αριστουργήματος σε τζαμί είναι μια αντιπαράθεση της Τουρκίας με τον πολιτισμένο κόσμο. Μιας Τουρκίας που κλιμακώνει την επιθετική της συμπεριφορά και τροφοδοτεί τον άκρατο εθνικισμό, το μίσος και τον διχασμό. Το ζήτημα είναι οικουμενικό, όπως τέτοια πρέπει να είναι η αντίδρασή μας.

  Είναι γι αυτό που καθίσταται ακόμη πιο αναγκαία η κινητοποίηση κυβερνήσεων, διεθνών οργανισμών και πολιτών, προκειμένου να καταδικαστούν και εν τέλει να αναιρεθούν οι τουρκικές ενέργειες.

  Καλούμε εκ νέου τους πολίτες σε ολόκληρο τον κόσμο να ενισχύσουν την πρωτοβουλία που ανέλαβε το Δημοκρατικό Κόμμα για διαμαρτυρία και καταδίκη της ωμής αυτής πρόκλησης, υπογράφοντας το σχετικό ψήφισμα στον σύνδεσμο: http://tiny.cc/2wa3rz".

  Η ανακοίνωση του ΔΗΚΟ καταλήγει, λέγοντας ότι "ουδείς δικαιούται να διαγράψει την ιστορία, ουδείς δικαιούται να προσβάλλει την υπόσταση μνημείων πολιτιστικής και θρησκευτικής αξίας".

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ