Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 23-Ιουλ-2020 20:53

  Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν δηλώνουν έτοιμοι για συνομιλίες με την κυβέρνηση

  Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν δηλώνουν έτοιμοι για συνομιλίες με την κυβέρνηση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι Ταλιμπάν δήλωσαν έτοιμοι σήμερα για συνομιλίες με την αφγανική κυβέρνηση τον προσεχή μήνα, μετά τη μουσουλμανική γιορτή 'Ειντ αλ-Αντχα, αν ολοκληρωθεί η ανταλλαγή κρατουμένων, την οποία προβλέπει η συμφωνία που υπέγραψαν οι ΗΠΑ και οι Ταλιμπάν στη Ντόχα.

  Είμαστε "έτοιμοι να αρχίσουμε τις ενδοαφγανικές διαπραγματεύσεις μετά το 'Ειντ υπό τον όρο να ολοκληρωθεί η διαδικασία απελευθέρωσης των κρατουμένων", έγραψε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, ο Σουχαϊλ Σαχίν, στο Twitter.

  Πρόσθεσε ότι οι Ταλιμπάν είναι διατεθειμένοι να απελευθερώσουν τα μέλη των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας που κρατούν, υπό τον όρο η Καμπούλ να πράξει το ίδιο με όλους τους φυλακισμένους Ταλιμπάν "σύμφωνα με τον κατάλογο των ονομάτων που έχει ήδη δοθεί" στις αρχές.

  Η κυβέρνηση στην Καμπούλ δεν έχει αντιδράσει επί του παρόντος.

  Οι ΗΠΑ και οι Ταλιμπάν υπέγραψαν στα τέλη Φεβρουαρίου μια ιστορική συμφωνία στη Ντόχα, ανοίγοντας τον δρόμο για μια πλήρη αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων έπειτα από 18 χρόνια πολέμου, καθώς και για πρωτόγνωρες ενδοαφγανικές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

  Την περασμένη εβδομάδα, ο επικεφαλής της αφγανικής διπλωματίας Μοχάμαντ Χανίφ Ατμάρ δήλωσε ότι για την πρόταση του Κατάρ να φιλοξενήσει τον πρώτο κύκλο αυτών των διαπραγματεύσεων υπήρξε "συναίνεση".

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ