Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 23-Ιουλ-2020 12:04

  Η Τεχεράνη λέει ότι ξένα κράτη ίσως βρίσκονται πίσω από κυβερνοεπιθέσεις

  Η Τεχεράνη λέει ότι ξένα κράτη ίσως βρίσκονται πίσω από κυβερνοεπιθέσεις
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν ανέφερε σήμερα ότι ξένες κυβερνήσεις ίσως βρίσκονται πίσω από πρόσφατες κυβερνοεπιθέσεις σε ιρανικές εγκαταστάσεις, αλλά υποβάθμισε την πιθανότητα αυτές να διαδραμάτισαν ρόλο σε μια σειρά από πυρκαγιές και εκρήξεις σε στρατιωτικές και άλλες εγκαταστάσεις.

  Από τα τέλη Ιουνίου, αρκετές πυρκαγιές ή εκρήξεις έχουν αναφερθεί σε στρατιωτικές, βιομηχανικές και πυρηνικές μονάδες στο Ιράν καθώς και σε διυλιστήρια πετρελαίου, μονάδες παραγωγής ενέργειας, εργοστάσια και επιχειρήσεις.

  Κάποιοι Ιρανοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι η πυρκαγιά στην υπόγεια πυρηνική μονάδα Νατάνζ αυτό τον μήνα ίσως προκλήθηκε από κυβερνο-σαμποτάζ. Οι αιτίες άλλων περιστατικών παραμένουν αδιευκρίνιστες.

  "Υπάρχουν χιλιάδες κυβερνοεπιθέσεις στις υποδομές της χώρας σε ημερήσια βάση --αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο-- οι περισσότερες εκ των οποίων απωθούνται από τα αμυντικά μας συστήματα", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αμπάς Μουσαβί σε δημοσιογράφους σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

  Τους τελευταίους μήνες έχουν υπάρξει αρκετές κυβερνοεπιθέσεις με μεγαλύτερες διαστάσεις και τεχνικές και εγκληματολογικές έρευνες έχουν καταδείξει "κυβερνήσεις ή οργανώσεις" που βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις, δήλωσε ο εκπρόσωπος χωρίς όμως να τις κατονομάζει. Ο ίδιος είπε επίσης ότι οι πυρκαγιές σε δάση, διυλιστήρια και άλλες εγκαταστάσεις είναι συνηθισμένες το καλοκαίρι.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ