Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 23-Ιουλ-2020 09:54

  Daimler: Διευρύνθηκαν οι καθαρές ζημιές και τα έσοδα μειώθηκαν στο τρίμηνο

  Daimler: Διευρύνθηκαν οι καθαρές ζημιές και τα έσοδα μειώθηκαν στο τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Daimler AG ανακοίνωσε ότι οι καθαρές ζημιές διευρύνθηκαν και τα έσοδα μειώθηκαν στο β΄ τρίμηνο ως αποτέλεσμα της χαμηλότερης καταναλωτικής ζήτησης και του κλεισίματος των κέντρων της στις βασικές αγορές, εξαιτίας του κορονοϊού.

  Η γερμανική εταιρεία πολυτελών αυτοκινήτων ανακοίνωσε ότι εμφάνισε ζημιές 2 δισ. ευρώ για την περίοδο σε σχέση με τις ζημιές των 1,33 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.

  Τα έσοδα μειώθηκαν στα 30,18δις. ευρώ από τα 42,65 δισ. ευρώ.

  Η εταιρεία εμφάνισε ζημιές προ φόρων και τόκων στα 1,68 δισ. ευρώ από τα 1,56 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο. Σε προσαρμοσμένη βάση, οι ζημιές σε επίπεδο ΕΒΙΤ διαμορφώθηκαν στα 708 εκατ. ευρώ.

  Η Daimler τόνισε πως τώρα βλέπει τις πρώτες ενδείξεις ανάκαμψης από την πανδημία, ιδιαίτερα στα επιβατικά αυτοκίνητα της Mercedes-Benz, με ισχυρή ζήτηση για τα κορυφαία μοντέλα και τα ηλεκτροκίνητα οχήματά της.

  Η εταιρεία τόνισε ότι αναμένει σημαντική συρρίκνωση της αγοράς αυτοκινήτου παγκοσμίως το 2020 και υποθέτει ότι οι μειώσεις των πωλήσεων που συνδέονται με τον κορονοϊό, δεν θα αντισταθμιστούν στο υπόλοιπο του έτους.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ