Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 22-Ιουλ-2020 17:13

  ΗΠΑ: Αύξηση 21% στις μεταπωλήσεις κατοικιών τον Ιούνιο

  ΗΠΑ: Αύξηση 21% στις μεταπωλήσεις κατοικιών τον Ιούνιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σημαντική αύξηση σχεδόν κατά 21% κατέγραψαν οι πωλήσεις μεταχειρισμένων κατοικιών στις ΗΠΑ τον Ιούνιο, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

  Σύμφωνα με τα στοιχεία της National Association of Realtors, πρόκειται για τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση από τότε που η Ένωση ξεκίνησε να παρακολουθεί τα στοιχεία, το 1968.

  Η σημαντική αυτή αύξηση έρχεται μετά τη σημαντική πρώτη που καταγράφει στις μεταπωλήσεις κατοικιών τους προηγούμενους τρεις μήνες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

  Παρά τη σημαντική άνοδο τον Ιούνιο, πάντως, οι πωλήσεις μεταχειρισμένων κατοικιών παραμένουν 11,3% χαμηλότερα σε ετήσια βάση.

  Σημειώνεται δε ότι τα στοιχεία αφορούν συμβόλαια πώλησης που υπογράφηκαν στα τέλη Απριλίου και τον Μάιο, ήτοι προτού ξεκινήσει να "ανοίγει” εν νέου μεγάλο μέρος της αμερικανικής οικονομίας και φυσικά πριν πάρει την ανιούσα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού ως απόρροια της επανεκκίνησης της οικονομικής δραστηριότητας.

  Αυτός ο υπολογισμός βασίζεται σε κλείσιμο, οπότε αντιπροσωπεύει συμβόλαια που υπογράφηκαν στα τέλη Απριλίου και Μαΐου, προτού αρχίσει να ανοίγει εκ νέου μεγάλο μέρος της εθνικής οικονομίας και οι περιπτώσεις κοροναϊκών άρχισαν να αυξάνονται ξανά.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ