Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 22-Ιουλ-2020 10:49

  Antofagasta: Ανακοίνωσε χαμηλότερη παραγωγή χαλκού και χρυσού στο β΄ τρίμηνο

  Antofagasta: Ανακοίνωσε χαμηλότερη παραγωγή χαλκού και χρυσού στο β΄ τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Antofagasta PLC ανακοίνωσε χαμηλότερη παραγωγή χαλκού και χρυσού για το β΄ τρίμηνο καθώς η πανδημία έπληξε τις δραστηριότητες εξόρυξης, και επιβεβαιώσει τις τελευταίες εκτιμήσεις για την παραγωγή στο σύνολο της χρήσης.

  Η χιλιανή εταιρεία εξόρυξης, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ανακοίνωσε ότι η παραγωγή χαλκού μειώθηκε 8,4% στο διάστημα Απριλίου-Ιουνίου, στους 177.700 τόνους.

  Οι πωλήσεις χαλκού επίσης μειώθηκαν 8,4% στους 178.900 τόνους και η παραγωγή χρυσού μειώθηκε 29% στις 46.000 ουγκιές.

  Η Antofagasta επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις της για την παραγωγή χαλκού το 2020 στο κατώτατο εύρος των αρχικών εκτιμήσεων για 725.000-755.000 τόνους.

  "Η λειτουργική ανθεκτικότητα της Antofagasta σημαίνει ότι παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε, η παραγωγή χαλκού για το εξάμηνο είναι κοντά στις αρχικές μας εκτιμήσεις για 371.700 τόνους.

  Επιπλέον, το καθαρό κόστος μετρητών στα 1,12 δολάρια ανά λίβρα, είναι περίπου 6% χαμηλότερο από ό,τι στο περασμένο έτος, ως αποτέλεσμα του ασθενέστερου πέσο, του χαμηλότερου κόστους εισαγωγής και του συνεχιζόμενου αυστηρού ελέγχου του κόστους", ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Ivan Arriagada.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ