Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 21-Ιουλ-2020 13:40

  Stora Enso: Καλύτερα του αναμενόμενου τα κέρδη τριμήνου

  Stora Enso: Καλύτερα του αναμενόμενου τα κέρδη τριμήνου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η φιλανδική εταιρεία δασικών προϊόντων Stora Enso Oyj ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενόμενου κέρδη στο διάστημα Απριλίου-Ιουνίου και τόνισε πως ο αυστηρός έλεγχος του κόστους τη βοήθησε να αμβλύνει μέρος της επίπτωσης από τον κορονοϊό.

  Η εταιρεία χαρτονιού, χαρτοπολτού και συσκευασίας, ανακοίνωσε ότι τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη στο τρίμηνο μειώθηκαν στα 178 εκατ. ευρώ από τα 299 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις για 144,6 εκατ. ευρώ.

  Τα κέρδη αποδίδονται κυρίως στις δραστηριότητες συσκευασίας υλικών, οι οποίες αποφέρουν το 39% των πωλήσεων του ομίλου και το μεγαλύτερο μέρος των κερδών.

  Τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη της μονάδας αυξήθηκαν στα 130 εκατ. ευρώ, κυρίως εξαιτίας μείωσης του μεταβλητού κόστους, ιδιαίτερα για χαρτοπολτό και χημικά και από το χαμηλότερο σταθερό κόστος, χάρη στις αναβαλλόμενες δραστηριότητες συντήρησης και χάρη σε ένα πρόγραμμα μείωσης του κόστους.

  "Η μεγαλύτερη επίδραση της πανδημίας στις δραστηριότητές μας ήταν αυτές στο τμήμα χάρτου, που επιτάχυνε την διαρθρωτική μείωση σε όλες τις βαθμίδες χαρτιού", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διευθύνουσα σύμβουλος Annica Bresky.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ