Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 20-Ιουλ-2020 19:04

  Πτώση για τη μετοχή της AstraZeneca παρά τα θετικά αποτελέσματα του εμβολίου για τον κορονοϊό

  Πτώση για τη μετοχή της AstraZeneca παρά τα θετικά αποτελέσματα του εμβολίου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πολλά υποσχόμενο είναι το υποψήφιο εμβόλιο κατά του κορονοϊού που αναπτύσσει η εταιρεία AstraZeneca από κοινού με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της κλινικής δομικής πρώτης φάσης που ανακοινώθηκαν σήμερα.

  Παρά ταύτα, η μετοχή της φαρμακευτικής εταιρείας κινείται πτωτικά στη σημερινή συνεδρίαση στο ταμπλό του NYSE, καταγράφοντας απώλειες της τάξης του 3%.

  Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα στο ιατρικό περιοδικό The Lancet για το πειραματικό εμβόλιο ChAdOx1 nCoV-19, η χορήγησή του κατά την κλινική δοκιμή πρώτης φάσης σε περισσότερους από 1.000 συμμετέχοντες δεν είχε καμιά σοβαρή παρενέργεια, ενώ προκάλεσε την παραγωγή αντισωμάτων και ανοσολογικών αποκρίσεων Τ-λεμφοκυττάρων.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι το πιθανό εμβόλιο από την Οξφόρδη είναι ένα από τα τουλάχιστον 100 που αναπτύσσονται σε όλο τον κόσμο κατά του κορονοϊού, ο οποίος έχει μολύνει περισσότερους από 14 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως και σκότωσε τουλάχιστον 606.206, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Τουλάχιστον 23 από αυτά βρίσκονται ήδη στη φάση κλινικών δοκιμών σε ανθρώπους, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ